2022

 • Uitvoeringsbesluit gebiedsaanwijzing cameratoezicht Weverspark verlengd

  dinsdag 27 december 2022
  Hierbij de publicatie van het uitvoeringsbesluit gebiedsaanwijzing voor cameratoezicht in het Weverspark vanaf 10 december 14.00 uur. Het cameratoezicht wordt verlengd tot 1 januari.

 • Vrijwilligerspenning voor meneer van der Heijden

  woensdag 21 december 2022
  Op donderdag 15 december heeft de heer (Bennie) van der Heijden uit handen van wethouder Marita van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Deze penning is uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet voor het dierenwelzijn in Helmond.

 • Naturalisatiedag Helmond 2022

  maandag 19 december 2022
  De nationale naturalisatiedag wordt jaarlijks in Nederland gevierd op Koninkrijksdag, 15 december. In Helmond hebben het afgelopen jaar 260 mensen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Zij werden uitgenodigd om samen met de burgemeester een feestelijke ceremonie bij te wonen om dit te vieren.

 • Eerherstel voor Molukse KNIL-militairen in Helmond

  dinsdag 6 december 2022
  In 1951 kwamen voormalige Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen naar Nederland. Hun ontvangst en opvang in Nederland is onwaardig geweest. Dit heeft diepe sporen nagelaten, ook bij de jongere generaties, tot op de dag van vandaag. Burgemeester Blanksma erkent namens de Helmondse gemeenschap het leed van de Molukse gemeenschap. Om een gebaar te maken van medeleven en erkenning biedt de gemeente de nabestaanden aan om de grafrechten van KNIL-militairen en hun echtgenoten over te nemen. Ook plaatst de gemeente voor wie dat wil een speciale KNIL-gedenksteen naast het bestaande graf.

 • Ambitieakkoord gepresenteerd: “Een sterker Helmond voor iedereen”

  vrijdag 3 juni 2022
  Vrijdagmorgen 3 juni hebben de zeven formerende partijen in Helmond hun ambitieakkoord gepresenteerd. “We willen Helmond sterker maken, maar dan wel voor iedereen!”, aldus Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks) die het voortouw had in de coalitiegesprekken. Het akkoord wordt woensdagavond 15 juni besproken in de gemeenteraad.

Uw Reactie
Uw Reactie