Augustus

 • Weekkrant de Loop

  Bekendmakingen donderdag 11 augustus

  donderdag 11 augustus 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 11 augustus.

 • Proefrijden in een zelfrijdende shuttle

  maandag 8 augustus 2022
  Meerijden in een zelfrijdende shuttle: is dat nou spannend of juist relaxed? Het is in ieder geval bijzonder! En u krijgt de kans om dit als een van de eersten te ervaren.

 • Bekendmakingen donderdag 4 augustus

  donderdag 4 augustus 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 4 augustus.

 • Dinsdag 30 augustus: actiedag Rent a boa in de Waart (centrum)

  donderdag 4 augustus 2022
  Op dinsdag 30 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur is er een nieuwe actiedag Rent a boa in de Waart. Rent a boa is een project waarbij inwoners van Helmond direct invloed krijgen op de inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Inwoners bepalen zelf waar zij op deze dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen.

 • Fietsers krijgen vaker groen licht in Helmond (pilot)

  Start pilot met slimme verkeerslichten voor fietsers

  donderdag 4 augustus 2022
  Vanaf begin augustus krijgen fietsers op de kruising President Rooseveltlaan met de Jan van Brabantlaan en Boerhaavelaan in Helmond sneller groen licht. Deze locatie is uitgekozen voor een pilot met slimme verkeerlichten, die ervoor moet zorgen dat fietsers minder lang voor een rood verkeerslicht hoeven te wachten. Tijdens deze proef wordt bekeken of deze verkeerslichten er inderdaad voor zorgen dat fietsers minder lang hoeven te wachten. Daarnaast wordt onderzocht wat de gevolgen hiervan voor het overige verkeer zijn. De proef duurt tot begin november en de eerste resultaten worden begin 2023 verwacht.

Uw Reactie
Uw Reactie