Juni

 • wethouder & directeur opening expo

  Expositie over digitale rechten voor jongeren geopend

  vrijdag 25 juni 2021
  We zijn allemaal steeds meer online. Dat geldt zeker voor jongeren. De digitale wereld heeft veel voordelen en het afgelopen jaar hadden we deze wereld hard nodig. Maar de online wereld heeft ook minder fijne kanten. Op 24 juni opende wethouder Dortmans de Digital Rights Expo in bibliotheek Helmond-Peel samen met directeur Robin Verleisdonk. Deze expositie laat de kansen en risico’s van de digitale wereld zien vanuit verschillende invalshoeken. De expositie is onderdeel van het ‘Digital Rights Programma’ waarmee we jongeren bewust willen maken van hun digitale rechten.

 • .

  Prijswinnaars bekend vijfde editie KLIEN IT

  donderdag 24 juni 2021
  Basisscholen St Trudo, OBS ‘t Hout en De Vlier zijn in de prijzen gevallen voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2020-2021. Dit project over zwerfafval en circulaire economie is een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life. Onderdeel van het project is dat de deelnemende scholen het hele schooljaar worden uitgedaagd om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg bezocht op 17 en 23 juni de 1e prijswinnaars.

 • Ecologisch maaibeheer voor meer biodiversiteit

  vrijdag 18 juni 2021
  De eikenprocessierups veroorzaakt jaarlijks veel overlast. De Gemeente Helmond bestrijdt deze rupsen op verschillende manieren. En met ingang van dit jaar passen we ook het maaiwerk aan, om mee te helpen met de bestrijding.

 • Vijf personen aangehouden tijdens grote actie in Helmond

  vrijdag 18 juni 2021
  Bij een integrale actie gisteren in de Helmondse binnenstad, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Vijf mensen werden aangehouden, waarvan een eigenaar van een horecagelegenheid. In dat pand werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en illegaal gokken geconstateerd. Daarnaast werd er niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften en is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. De politie nam ter plaatse een contant geldbedrag en een voertuig in beslag. Verder onderzoek volgt.

 • .

  Tips om maden te voorkomen

  donderdag 17 juni 2021
  Het scheiden van uw Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) is duurzaam. Van het ingezamelde GFT-afval in Helmond laat de gemeente namelijk compost maken. Een veelvoorkomend probleem bij het scheiden van GFT-afval is dat er maden in de container kunnen komen. Hieronder vindt u een aantal tips om maden in de container zoveel mogelijk te voorkomen.

Uw Reactie
Uw Reactie