April

 • .

  20 Koninklijke Onderscheidingen tijdens ‘Lintjesregen’

  vrijdag 26 april 2019
  Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 heeft burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel vrijdagmorgen 26 april 20 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

 • Hat-trick afvalbankje

  Hat-trick afvalbankjes geplaatst voor vermindering zwerfafval

  donderdag 25 april 2019
  Afgelopen week zijn er in Helmond een aantal zogenoemde Hat-trick afvalbankjes geplaatst, waaronder in De Warande. De Hat-trick afvalbankjes zijn geplaatst om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Dinsdag 23 april testte jeugdburgemeester Daan één van de bankjes uit.

 • .

  Preventieve bestrijding eikenprocessierupsen

  donderdag 18 april 2019
  De gemeente bestrijdt al jaren de overlast, die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Ook dit jaar worden in alle wijken eikenbomen preventief bespoten. Omdat de plaag vorig jaar groot was, bestrijden we de rups nu 2 keer. Op dit moment is nog niet precies aan te geven wanneer de preventieve bestrijdingen plaatsvinden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Boom herfst

  Zware periode voor bomen en planten na droge zomer

  donderdag 4 april 2019
  Door de warme en droge zomer van 2018 hebben bomen en planten veel schade geleden. In sommige gevallen kan het zelfs lijken dat deze afgestorven zijn. Aangezien het herstel van deze bomen en planten afhankelijk is van het weer in het voorjaar, willen wij de groenvoorzieningen de tijd geven om te herstellen. Voor de zomervakantie doen wij een oproep aan u om de locaties van (mogelijk) dode beplanting aan ons door te geven.

Uw Reactie
Uw Reactie