Veelgestelde vragen: betalen

Hieronder vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over betalen van belastingen.

U heeft meerdere mogelijkheden als het gaat om betalen. Lees hier Lees hier meer over betalen gemeentelijke belastingen.

Ja dat kan. Met een automatische incasso kunt u de gemeentelijke belastingen in termijnen betalen. U kunt ons hiervoor machtigen. U kunt dit heel eenvoudig online regelen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD.

U kunt uw gemeentelijke belastingen in maximaal 10 termijnen betalen. Machtigt u ons direct na het ontvangen van de aanslag dan betaalt u in 10 termijnen. Maar machtigt u ons bijvoorbeeld 2 maanden na het ontvangen van de aanslag. Dan incasseren we het openstaande bedrag in 8 termijnen.

U kunt het hele jaar automatische incasso aanvragen. Het aantal termijnen wordt bij een latere aanvraag kleiner. Machtigt u ons direct na het ontvangen van de aanslag dan betaalt u in 10 termijnen. Maar machtigt u ons bijvoorbeeld 4 maanden na het ontvangen van de aanslag. Dan incasseren we het openstaande bedrag in 6 termijnen.

U kunt betalen in delen

U kunt uw belastingaanslag in termijnen betalen met automatische incasso. U kunt ons hiervoor machtigen. U kunt dit heel eenvoudig online regelen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD.

U kunt om een betalingsregeling vragen

Kunt u niet in één keer betalen? En wilt of kunt u geen toestemming geven voor automatisch betalen in termijnen?

  1. Bel ons tijdens de openingstijden op 14 0492.
  2. Stuur een mail naar Invordering@helmond.nl. Vermeld in de mail om welk aanslagnummer het gaat en in hoeveel termijnen u kunt betalen.

U ontvangt een bevestiging van ons.

U kunt kwijtschelding aanvragen

Als uw inkomen te laag is om de belastingen te betalen dan kunt u om kwijtschelding vragen. Hiermee doet u een verzoek om de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen niet te betalen. Wij kijken dan niet alleen naar uw inkomen, maar ook naar het saldo op uw rekeningen en de waarde van uw bezittingen zoals bijvoorbeeld een auto of koopwoning.

Lees meer over kwijtschelding aanvragen

De vervaldatum is de datum waarop de aanslag uiterlijk betaald moet zijn. Op deze datum moet het bedrag op de rekening van de Gemeente Helmond staan.

Nee. Wanneer u de aanslag niet kunt voldoen voordat de vervaldatum voorbij is, kunt u een betalingsregeling aanvragen.

  1. Bel ons tijdens de openingstijden op 14 0492.
  2. Stuur een mail naar Invordering@helmond.nl. Vermeld in de mail om welk aanslagnummer het gaat en in hoeveel termijnen u kunt betalen.

U ontvangt een bevestiging van ons.

Ja. Als u bezwaar maakt tegen het aanslagbiljet of de WOZ-waarde, moet u gewoon betalen. Heeft u teveel betaald? Dan verrekenen wij dit met nog openstaande bedragen of betalen het teveel betaalde bedrag aan u terug.

Het rekeningnummer is NL45 BNGH 0285 16 92 62.

Uw Reactie
Uw Reactie