Vacature

Projectleider Duurzaamheid Openbare Ruimte

De uitdaging

Als Projectleider Duurzaamheid Openbare Ruimte bij gemeente Helmond ben je het knooppunt van informatie op gebied van CO2 neutraal en circulair realiseren van civiele en groen projecten. Je werkt als specialistisch adviseur samen met beheerders, projectmanagers, projectleiders, calculators, inkopers en andere specialisten aan de realisatie van deze projecten. Als “bemoeial” is het jouw ambitie om stap voor stap ervoor te zorgen dat onze projecten in lijn komen met onze ambities op het gebied van duurzaamheid. Ambities en methodes weet je te vertalen naar concrete resultaten die we verwerken in projectopdrachten, aanbestedingen en realisatie van projecten. Hierbij neem je met jouw expertise collega’s werk uit handen.

De focus binnen het brede begrip 'duurzaamheid' ligt hierbij als eerste op CO2-reductie en circulariteit. Eén van de instrumenten die je hiervoor kunt gaan gebruiken is het Milieu Kosten Indicator (MKI) in aanbestedingen. Kennis van deze ontwikkeling breng je zelf mee, en haal en breng je in diverse regionale en landelijke netwerken. Je bent onze vertegenwoordiger in deze netwerken. Eén van de regionale netwerken waarbij je aansluit is INDUSA. Dit programma loopt al enige tijd, met als doel versnelling te geven aan de reductie van CO2 en bevorderen van circulariteit voor infraprojecten. Je verdiept je in technische en beleidsmatige ontwikkelingen en weet deze concreet door te vertalen naar de praktijk van de realisatie van projecten in de openbare ruimte, waarbij dit aansluit bij de duurzaamheidskaders van onze organisatie.

Om deze omwenteling vorm te geven heb je een kritische houding, voldoende civieltechnische bagage en een intrinsieke motivatie voor deze verandering. Je weet in- en externe partijen te verbinden. Hiervoor ben je communicatief vaardig, zowel in gesprekken als op schrift.

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

  • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
  • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.558, - en maximaal € 5.247, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring. Dit salaris is indicatief gewaardeerd, aangezien het een nieuwe functie betreft. 
  • Werken bij de gemeente Helmond betekent een goede werk-privébalans; je hebt mogelijkheid tot thuiswerken en je kunt je werkdagen en -tijden flexibel indelen. 
  • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
  • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
  • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Jouw afdeling

De afdeling Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) bestaat uit twee teams, Asset & Beleid (AB) en Ingenieursbureau (IB). Jouw basis is het team IB, bestaande uit ongeveer 40 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectmanagers/leiders en projectmedewerkers in de vorm van werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners. 

De sfeer binnen het team is goed, we werken met veel plezier vanuit vakmanschap en we pakken aan. Samen werken we aan een koersplan, we willen onze afdeling verder ontwikkelen, moderniseren en toewerken naar een optimaal efficiënte werkwijze. Dit biedt voor jou als projectleider de mogelijkheid voor nieuwe initiatieven en ontwikkeling. 

"Het team Ingenieursbureau werkt veelal op kantoor. Voor de afstemming van projecten is het prettig dat we elkaar regelmatig zien en spreken. Dan gaat het niet altijd over het werk. Ook hebben we interesse in het wel en wee van collega’s. De sociale contacten zijn belangrijk. Je staat als projectteam aan de lat om projecten op een goede manier tot uitvoering te laten komen. Vaak wordt hard gewerkt, maar soms wordt ook tijd gemaakt voor een lolletje of gebak. Het vieren van successen en verjaardagen (en daardoor samenzijn) verstrekt de groepsband." - Jack Vogels, projectmanager.

Leer meer over jouw toekomstige afdeling via de volgende link: Fysieke Leefomgeving | Gemeente Helmond 

Ideale collega

Als Projectleider Duurzaamheid Openbare Ruimte ben jij een verbinder. Je legt makkelijk contact met mensen en weet ook (bij weerstand) verandering in gang te brengen. Je gaat daarnaast proactief aan de slag en haalt zelf informatie op die jij nodig hebt om je werk goed te doen. Je bent dus van nature leergierig en nieuwsgierig. 

Een aantal randzaken zijn wel dat je minimaal hbo+ werk- en denkniveau hebt en een aantal jaren werkervaring op civiel gebied meebrengt.

Zijn wij een match?

Herken je jezelf in de vacaturetekst en wil je een nieuwe uitdaging beginnen? Solliciteer dan gemakkelijk via de 'sollicitatiebutton'.  

Heb je vragen over de functie of procedure? Bel dan eens met Lieke van Poppel, recruiter gemeente Helmond. Zij is te bereiken op: 0492-702350 of per mail via: recruitment@helmond.nl 

Wij kijken uit naar je reactie! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Uw Reactie
Uw Reactie