Wat wij bieden

Binnen gemeente Helmond bieden we je naast een uitdagende baan, een prachtige werkplek ook een mooi pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden aan.

We hebben al onze arbeidsvoorwaarden voor jou in beeld gebracht, bekijk deze hier.

Onboarding

Binnen gemeente Helmond zien we het belang van een goede start. Daarom volg je direct na jouw start bij gemeente Helmond met het onboardingsprogramma: een ontwikkelprogramma voor nieuwe medewerkers. In een periode van 60 dagen wordt je aan de hand van verschillende bijeenkomsten en (online) learnings wegwijs gemaakt in onze organisatie en je werk. Je leert snel jouw collega’s, belangrijke relaties, maar ook de huisregels en kaders kennen.

Na een warm onthaal op de eerste dag, wordt je meegenomen in de missie en visie van de gemeente, de verschillende locaties, het besturen van een gemeente, integriteit en nog veel meer. Ook krijg je een training ‘heldere taal’ aangeboden en leg je de eed of belofte af.

 

Helmond Academie

Je kunt direct aan de slag met je verder ontwikkelen en ontplooien binnen gemeente Helmond. Via een toegankelijk digitaal platform zit je zelf aan het stuur. De Helmond Academie biedt een breed aanbod van relevante en boeiende fysieke trainingen/cursussen aan als digitale learnings voor skills- en kennisontwikkeling.

Het biedt een toegankelijk digitaal platform waarbinnen jij zelf aan het stuur van jouw ontwikkeling kunnen gaan zitten. Het aanbod is gevarieerd en bestaat uit leertrajecten, opleidingen, trainingen en andere leervormen (events). In deze infographic vind je meer informatie over de Helmond Academie.

Wat werken bij gemeente Helmond verder nog leuk maakt

  • Jaarlijkse ‘Helmond ben ik dag’ Deze dag organiseren we jaarlijks; voor én door medewerkers van gemeente Helmond. Het is een inspirerende dag met een groot aantal workshops en kennissessies met uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de uitgebreide lunch heb je tijd om met collega’s te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. Bekijk hier de aftermovie van de afgelopen keer.
  • Personeelsvereniging Je kunt lid worden van de personeelsvereniging voor een klein bedrag per maand. De personeelsvereniging organiseert met grote regelmatig leuke activiteiten. Een greep uit het aanbod: Pubquiz, workshops, PV-feestjes met lekker eten en muziek, uitjes naar o.a. Vrienden van Amstel en musicals en Sinterklaasfeestjes (voor de kinderen van PV-leden).
  • Hardloopclub voor de sportieve collega’s onder ons De hardloopclub traint wekelijks samen op de atletiekbaan. Samen doen we mee aan de jaarlijkse ambtenarenloop.
  • Een zomer- en kerstborrel waarbij altijd een inhoudelijk component aanwezig is met een afsluitende informele borrel voor collega’s.
  • Teamuitjes en -borrels. Ook binnen de teams organiseren collega’s onderling regelmatig leuke activiteiten, uitjes of borrels.
  • Intern doorgroeien. Binnen de gemeente Helmond zijn regelmatig interne vacatures en voeren medewerkers en managers jaarlijks het ‘goede gesprek’ waarin aandacht is voor jouw ontwikkeling. We bieden collega’s de ruimte om door te groeien binnen je vakgebied of daarbuiten.
  • Voor collega's tot en met 35 bieden wij een Helmond Young Professionals programma, een jongere netwerk voor en door jonge gemeenteambtenaren om samen te leren en kennis en ervaringen te delen.

 

Vacatures  vakgebieden button

Uw Reactie
Uw Reactie