Juni

 • Foto: Lightyear

  Wereldprimeur: eerste zonneauto van Helmondse Lightyear onthuld

  dinsdag 25 juni 2019
  Vandaag tijdens de zonsopgang was het zover. Het prototype van de eerste particuliere zonneauto van Lightyear werd op spectaculaire wijze onthuld in Katwijk. Deze gezinsauto met zonnecellen in het dak zag het licht op de Automotive Campus in Helmond en heet Lightyear One.

 • .

  Gemeente zoekt deelnemers voor project digitale brandveiligheid- en zorgdiensten

  vrijdag 21 juni 2019
  Digitalisering bepaalt onze samenleving van vandaag én morgen. Mede dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk is het nu het mogelijk om zorg- en veiligheidsdiensten aan te bieden met waarborging van dataveiligheid en beveiliging van persoonlijke gegevens.

 • .

  Wekelijkse koopzondag in Helmond

  donderdag 13 juni 2019
  Helmond centrum is volop in beweging. Naast de inrichting van het Havenpark, het toenemende aantal evenementen, groei van de horeca en de sterkere cultuurbeleving van de stad, zal er vanaf nu ook wekelijks koopzondag zijn.

 • .

  Burgemeester kan pand sluiten bij vinden van productiemiddelen drugs

  woensdag 12 juni 2019
  Op 1 januari 2019 is de Opiumwet gewijzigd. Burgemeesters kunnen daardoor ook panden sluiten waar voorwerpen of stoffen worden gevonden die duidelijk bestemd zijn voor het telen of produceren van drugs. De Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren hebben deze uitbreiding nu officieel vastgelegd in hun lokale beleidsregels.

 • .

  Basisscholen in de prijzen voor acties schone schoolomgeving

  vrijdag 7 juni 2019
  Kindcentrum Mozaïek, basisschool ’t Baken en IKC de Bundertjes zijn in de prijzen gevallen voor hun ideeën voor en hun bijdragen aan een schone omgeving. De scholen doen mee met het project KLIEN IT van de gemeente en Groen4Life. Dat project daagt scholen het hele schooljaar uit om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg (Stedelijke ontwikkeling, wonen en afval) reikte de prijzen uit.

Uw Reactie
Uw Reactie