Tarieven gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering 2023

De gemeentelijke zorgverzekering via CZ heeft in 2023 enkele keuzemogelijkheden. U kunt voor de basisverzekering kiezen uit twee varianten. Voor de aanvullende verzekering heeft u de keuze uit drie varianten. Hieronder vindt u de keuzemogelijkheden met in het kort uitleg over de verschillen tussen de pakketten.

Collectiviteitskorting en gemeentelijke bijdrage

We krijgen van CZ een collectiviteitskorting van 7% op de premie van de aanvullende verzekeringen. Deze korting is al in de bedragen verwerkt.

Verder dragen wij bij aan de kosten van de premie. We betalen dit rechtstreeks aan CZ. De premiebedragen hieronder zijn uw bijdrage per maand. Een basisverzekering zonder aanvullende verzekering is bij de gemeentelijke zorgverzekering niet mogelijk.

Eigen risico

In 2023 bedraagt het wettelijk vastgestelde eigen risico € 385. Kiest u voor het aanvullende pakket 'Extra Uitgebreid’' dan betaalt u dit bedrag in 10 termijnen aan CZ. Het eigen risico dat niet door u wordt gebruikt, krijgt u terugbetaald.

Varianten basisverzekering

Voor de basisverzekering kunt u kiezen uit de basispolis 'Zorg-op-maat' of uit de polis 'Zorgbewust'. De premie voor deze basisverzekeringen zijn voor 2023:

Zorg-op-maat: € 138,25 per maand

Zorgbewust: € 131,90 per maand

Varianten aanvullende verzekering

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering met een aanvullend pakket. In de pakketten zitten bijvoorbeeld vergoedingen voor een bril en de tandarts. De kosten die via de gemeentepakketten worden vergoed, kunt u in principe niet meer via de bijzondere bijstand krijgen.

U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen:

  • het pakket 'Start' (u betaald € 10,48 per maand)
  • het pakket 'Extra' (u betaald € 23,69 per maand);
  • het pakket 'Extra uitgebreid' (u betaald € 28,48 per maand). Let op!Voor dit pakket geldt de volgende voorwaarde: een vooruitbetaling van het eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per termijn.

Gemeentelijke bijdrage

  • Gemeentepakket 'Start: wij betalen € 13;
  • Gemeentepakket 'Extra': wij betalen € 21;
  • Gemeentepakket 'Extra uitgebreid': wij betalen € 26.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het aanbod van de gemeentepakketten? Ga dan naar de website van CZ. U kunt ook bellen met de CZ Klantenservice via 088- 555 77 77. Of maak gebruik van de keuzehulp om te zien welk pakket het beste past bij uw situatie.

Uw Reactie
Uw Reactie