Gladheidsbestrijding

Als er gladheid wordt voorspeld door vorst of sneeuwval, gaan medewerkers van Blink (een samenwerkingsverband van gemeente Helmond en Suez) op pad om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat doen zij met strooiwagens en indien nodig ook met sneeuwschuivers en speciale borstelwagens voor de fietspaden.

Hoofdroutes en aanvullende routes

Op de fietspaden rijden speciale, smalle vrachtwagens. Soms passen die niet door de doorgangen. Daarom haalt de gemeente elk jaar rond begin november bij diverse fietspaden paaltjes weg. Op die manier kan de strooiwagen erdoor wanneer dat nodig is. Als de winter voorbij is, plaatst de gemeente de paaltjes terug.

Allereerst worden de hoofdroutes gestrooid en vervolgens de aanvullende routes. De hoofdroutes bestaan uit de doorgaande wegen, een aantal grotere wijkontsluitingswegen en de belangrijkste fietsroutes in Helmond. De gemeente strooit de hoofdroutes zodra er gladheid is voorspeld, zodat de ochtendspits er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Soms gebeurt dit meerdere keren. De aanvullende routes zijn de overige wijkontsluitingswegen en worden gestrooid bij aanhoudende gladheid overdag. Dit gebeurt alleen als er voldoende strooizout op voorraad is.

Strooiroutes

Iedere lente evalueren en optimaliseren wij de strooiroutes. Wilt u weten wat de strooiroutes van 2022 - 2023 zijn? Via de onderstaande kaart kunt u de plattegrond bekijken met de vaste strooiroutes op de hoofdwegen en hoofdfietspaden. U kunt in- en uitzoomen met uw muis of met de plus of minknop links bovenin op de kaart. Zo worden de straatnamen goed leesbaar.

Melding maken

Het kan voorkomen dat een weg die is opgenomen in de strooiroute niet of onvoldoende is gestrooid. U kunt hiervan een melding maken via onderstaand formulier. (doe dit onder de categorie 'Straten en Riool' en dan vervolgens ‘Overig’). Ook als u een suggestie heeft om een weg op te laten nemen in de strooiroute voor aankomend jaar kunt u gebruik maken van dit formulier.

Uw Reactie
Uw Reactie