Nieuws

 • Keti Koti

  Denk mee: viering Keti Koti

  vrijdag 5 april 2024
  Wij staan graag stil bij een belangrijk onderdeel van onze gedeelde geschiedenis: het slavernijverleden. Het is een periode die ons herinnert aan de donkere bladzijden van onrecht en strijd, maar ook aan de veerkracht en de vrijheid die volgde. Dit jaar markeren we samen deze momenten van herinnering en viering, waarbij uw perspectieven en verhalen ons leiden.

 • Eerste Boomtuintje in Helmond geopend

  vrijdag 5 april 2024
  Inwoner Ine van de Laar uit Rijpelberg nam het initiatief om voor haar huis het eerste boomtuintje van Helmond aan te leggen. Samen met wethouder Arno Bonte en Maria Haenen-van den Bosch (voorzitter van vereniging Groei & Bloei) werd op woensdag 3 april het boomtuintje van Ine geopend met een boomtuinbordje. Met dat bordje voorkomen we dat het tuintje bij onderhoud per ongeluk gemaaid wordt.

 • Overgangsregeling 'gecombineerde achternaam bij kinderen' loopt nog tot 31 december 2024

  donderdag 4 april 2024
  Sinds 1 januari 2024 is een nieuwe optie mogelijk voor het kiezen van de achternaam van uw kind, namelijk een combinatie van de beide achternamen van de ouders. Er is ook een overgangsregeling voor ouders die al eerder kinderen hebben gekregen. Deze overgangsregeling loopt tot 31 december. Wilt u hier gebruik van maken, zorg dan dat u de aanvraag tijdig indient.

 • Bekendmakingen donderdag 4 april

  donderdag 4 april 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 4 april.

 • Kunstwerk raadzaal de Weverij

  donderdag 28 maart 2024
  In de nieuwe raadzaal de Weverij is vanaf 9 april een bijzonder kunstwerk te bewonderen, waar ook inwoners van Helmond aan mee hebben gewerkt.

Uw Reactie
Uw Reactie