Nieuws

 • We gaan aan de slag met een Witgoedregeling

  woensdag 5 juni 2024
  Steeds meer mensen vinden het lastig om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Dit komt onder andere door de sterk gestegen energieprijzen en hoge inflatie. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien Helmonders zich zorgen maakt over de eigen financiële situatie. Vaak zijn dit mensen met een inkomen op of net boven het minimum. Om deze mensen te helpen te besparen op energiekosten heeft de gemeenteraad op 23 mei de Witgoedregeling goedgekeurd. Deze regeling wordt nu verder uitgewerkt.

 • Gratis vervoer en extra toegankelijk stembureau op de verkiezingsdag in Helmond

  maandag 3 juni 2024
  Op donderdag 6 juni vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. wij vinden het belangrijk dat iedereen gemakkelijk kan stemmen. Ook als dat lastig is door een beperking of ziekte. Daarom mogen inwoners met een beperking of chronische ziekte gebruik maken van gratis vervoer. Ook is er een extra toegankelijk stembureau in de Bibliotheek.

 • BoekStartcoaches en voorlezen op de markt in Helmond

  donderdag 30 mei 2024
  Zaterdag 8 juni staan de BoekStartcoaches van Bibliotheek Helmond op de markt. Hiermee willen we samen met de bibliotheek aandacht vragen voor taalontwikkeling van jonge kinderen. De BoekStartcoaches zullen samen met Wethouder Cathalijne Dortmans het leesplezier onder de aandacht brengen. Ook zal de lieve BoekStartbeer op de markt rondlopen, waarmee kinderen op de foto kunnen.

 • Wijkspreekuur met de wethouder

  donderdag 30 mei 2024
  Heeft u een vraag over of een idee of initiatief voor uw wijk? Bezoek dan het wijkspreekuur om hierover te praten met de wethouder. De wijkwethouder luistert graag naar uw verhaal en dat van andere wijkbewoners. Neem gerust een familielid, vriend of vriendin mee.

 • Bekendmakingen donderdag 30 mei

  donderdag 30 mei 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 30 mei.

Uw Reactie
Uw Reactie