Nieuws

 • Bekendmakingen donderdag 6 juni

  donderdag 6 juni 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 6 juni.

 • Met Bravoflex krijgen reizigers in Helmond er een aanvulling op het OV bij

  donderdag 6 juni 2024
  Vanaf maandag 10 juni krijgt Helmond er een nieuwe flexibele vervoersservice bij: Bravoflex. Reizigers kunnen met Bravoflex een rit reserveren vanaf iedere bushalte in Helmond naar het dichtstbijzijnde treinstation in de stad of andersom. ‘We willen Helmond beter bereikbaar maken met het openbaar vervoer. Bravoflex biedt een oplossing voor plekken waar nu geen bus komt’, aldus wethouder Arno Bonte van mobiliteit.

 • Nieuwe ambulancepost aan Deltaweg

  woensdag 5 juni 2024
  Er wordt een nieuwe ambulancepost gebouwd aan de Deltaweg door de gemeente Helmond en GGD Brabant-Zuidoost. Deze post vervangt de huidige, verouderde ambulancepost op de Lage Dijk in Helmond. Op 5 juni is de bouw officieel begonnen.

 • We gaan aan de slag met een Witgoedregeling

  woensdag 5 juni 2024
  Steeds meer mensen vinden het lastig om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Dit komt onder andere door de sterk gestegen energieprijzen en hoge inflatie. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien Helmonders zich zorgen maakt over de eigen financiële situatie. Vaak zijn dit mensen met een inkomen op of net boven het minimum. Om deze mensen te helpen te besparen op energiekosten heeft de gemeenteraad op 23 mei de Witgoedregeling goedgekeurd. Deze regeling wordt nu verder uitgewerkt.

 • Gratis vervoer en extra toegankelijk stembureau op de verkiezingsdag in Helmond

  maandag 3 juni 2024
  Op donderdag 6 juni vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. wij vinden het belangrijk dat iedereen gemakkelijk kan stemmen. Ook als dat lastig is door een beperking of ziekte. Daarom mogen inwoners met een beperking of chronische ziekte gebruik maken van gratis vervoer. Ook is er een extra toegankelijk stembureau in de Bibliotheek.

Uw Reactie
Uw Reactie