Nieuws

 • Gevolgen klimaatverandering voor Helmond in kaart gebracht

  vrijdag 24 januari 2020
  In de nabije toekomst krijgt Helmond vaker te maken met water op straat als gevolg van hevige regenbuien. Ook komen er meer hittegolven voor zoals afgelopen zomer. Met name de temperatuur in gebieden met veel verharding, zoals het centrum en de bedrijventerreinen, stijgt dan fors en zorgt voor hittestress. De extreme hitte geeft ook droogte. Dat maakt de koelste plekken in de stad met veel groen en bomen, kwetsbaar. Dit zijn een aantal conclusies uit de klimaatstresstest die gemeente Helmond in 2019 liet uitvoeren.

 • Weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 23 januari

  donderdag 23 januari 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 23 januari 2020.

 • Burgemeester Blanksma - Helmond

  College van B&W aanwezig tijdens Nationaal Voorleesontbijt

  donderdag 23 januari 2020
  Afgelopen woensdag 22 januari vond de aftrap van het Nationaal Voorleesontbijt plaats. Ook dit jaar lazen leden van het College van B&W van Helmond voor op verschillende basisscholen en peuterspeelzalen.

 • Burgemeester, Politie en OM nemen afstand van voetbalgeweld

  maandag 20 januari 2020
  De lokale driehoek van Helmond, bestaande uit de burgemeester, de politiechefs van team Peelland en de Officier van Justitie, heeft maandag in een ingelast overleg gesproken over de ontstane situatie na de wedstrijd FC Eindhoven – Helmond Sport (dd. 17 januari). Tijdens deze wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie braken ongeregeldheden uit in het stadion.

 • Weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 16 januari

  donderdag 16 januari 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van donderdag 16 januari 2020.

Uw Reactie
Uw Reactie