Nieuws

 • Regentonnenactie start 5 maart

  donderdag 2 maart 2023
  Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt en het regent vaker harder. Dit zorgt voor wateroverlast. Een regenton is een makkelijke manier om wateroverlast te helpen voorkomen. Inwoners van gemeente Helmond krijgen nu 30 Euro korting op een regenton. De actie loopt van 5 maart tot en met 5 mei 2023.

 • Operatie Steenbreek gaat weer van start

  donderdag 2 maart 2023
  Zaterdag 25 maart is het weer tijd voor operatie Steenbreek. Van 10.00 tot 15.00 uur ontvangt u dan gratis plantjes in ruil voor uw tuintegels. Meer groen gaat de hitte in de stad tegen en fleurt de wijk op. Wij helpen de wijk groener te maken en stellen gratis plantjes, tuinaarde en advies van hoveniers beschikbaar.

 • Inwoners met lage inkomens weer recht op energietoeslag in 2023

  donderdag 2 maart 2023
  Ook in 2023 ontvangen Helmondse inwoners met een lager inkomen een energietoeslag van € 1.300. Gezien de blijvend hoge prijzen voor energie en voor boodschappen, en het gemeentelijk beleid om de draagkrachtnorm voor mensen in de bijstand te verhogen naar 130%, keert Helmond in 2023 de energietoeslag uit aan alle huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum inkomen. Dit is ruimer dan de landelijke norm van 120%.

 • Bekendmakingen donderdag 2 maart

  donderdag 2 maart 2023
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 2 maart.

 • Ontmoetingsruimte voor Oekraïners in opvanglocatie Nachtegaallaan

  maandag 27 februari 2023
  Op 3 maart opent burgemeester Blanksma een ontmoetingsruimte voor Oekraïense vluchtelingen. De ontmoetingsruimte is in de gemeentelijke opvanglocatie in het voormalige Dr. Knippenbergcollege aan de Nachtegaallaan 40 in Helmond. De ontmoetingsruimte is bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen in Helmond om samen te komen en te ontspannen.

Uw Reactie
Uw Reactie