Nieuws

 • Campagne helpt Helmondse jongeren sollicitatieskills te verbeteren

  maandag 6 september 2021
  Met de campagne ‘Zoek, Vind, Werk’ wil Helmond jongeren helpen die het lastig vinden om aan een baan te komen. Via een challenge krijgen de jongeren tips om hun sollicitatieskills te verbeteren. Op 6 september is de campagne gelanceerd op www.zoekvindwerk.nl. Hier worden de jongeren gecoacht door middel van concrete tips, oefeningen en tests.

 • Kom in actie tegen laaggeletterdheid

  maandag 6 september 2021
  In Helmond hebben 12.700 inwoners van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben ze ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Dat moet en kan anders. Daarom nemen we deel aan de landelijke Week van Lezen en Schrijven, die dit jaar van maandag 6 tot en met zondag 12 september plaatsvindt. Naast de samenwerking met de deelnemende organisaties, besteden we ook aandacht aan dit onderwerp bij de eigen medewerkers.

 • ‘Hendigheidjes’ van de afvalcoaches

  vrijdag 3 september 2021
  Ze beginnen al bekende gezichten te worden in Helmond: afvalcoaches Yvette en Monique. Met raad en daad staan ze onze inwoners bij met het goed scheiden van afval. Deze zomer delen ze een aantal ‘hendigheidjes’; tips om uw afval goed te scheiden én geld te besparen. Dus… doe er uw voordeel mee!

 • Bekendmakingen donderdag 2 september

  donderdag 2 september 2021
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 2 september.

 • ‘Hendigheidjes’ van de afvalcoaches: tips bij het scheiden van PMD

  vrijdag 27 augustus 2021
  Ze beginnen al bekende gezichten te worden in Helmond: afvalcoaches Monique en Yvette. Met raad en daad staan ze inwoners van Helmond bij met het goed scheiden van afval. Deze zomer delen ze een aantal ‘hendigheidjes’; tips om uw afval goed te scheiden én geld te besparen. Dus… doe er uw voordeel mee!

Uw Reactie
Uw Reactie