Nieuws

 • Weten wat er speelt in uw buurt? Meld u aan voor de mailservice van overheid.nl

  donderdag 1 juli 2021
  Op 1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties (WEP) van kracht. Deze wet verplicht onder andere gemeenten en provincies om alle officiële publicaties online te plaatsen via de website officielebekendmakingen.nl. Het gaat hierbij om besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving. Deze besluiten kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving.

 • Bekendmakingen donderdag 1 juli

  donderdag 1 juli 2021
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 1 juli 2021.

 • Vanaf 1 juli 2021 statiegeld op kleine plastic flesjes

  donderdag 1 juli 2021
  Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland ingevoerd. U betaalt dan € 0,15 statiegeld op ieder klein flesje (minder dan één liter). Zo kunnen we de plastic flessen hergebruiken én helpen we zwerfafval te voorkomen.

 • wethouder & directeur opening expo

  Expositie over digitale rechten voor jongeren geopend

  vrijdag 25 juni 2021
  We zijn allemaal steeds meer online. Dat geldt zeker voor jongeren. De digitale wereld heeft veel voordelen en het afgelopen jaar hadden we deze wereld hard nodig. Maar de online wereld heeft ook minder fijne kanten. Op 24 juni opende wethouder Dortmans de Digital Rights Expo in bibliotheek Helmond-Peel samen met directeur Robin Verleisdonk. Deze expositie laat de kansen en risico’s van de digitale wereld zien vanuit verschillende invalshoeken. De expositie is onderdeel van het ‘Digital Rights Programma’ waarmee we jongeren bewust willen maken van hun digitale rechten.

 • .

  Prijswinnaars bekend vijfde editie KLIEN IT

  donderdag 24 juni 2021
  Basisscholen St Trudo, OBS ‘t Hout en De Vlier zijn in de prijzen gevallen voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2020-2021. Dit project over zwerfafval en circulaire economie is een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life. Onderdeel van het project is dat de deelnemende scholen het hele schooljaar worden uitgedaagd om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg bezocht op 17 en 23 juni de 1e prijswinnaars.

Uw Reactie
Uw Reactie