Nieuws

 • Bekendmakingen donderdag 28 april

  donderdag 28 april 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 28 april.

 • 14 Koninklijke Onderscheidingen tijdens ‘Lintjesregen’

  dinsdag 26 april 2022
  Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2022 heeft burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel dinsdag 26 april 14 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

 • Vrijwilligerspenning voor de heer van den Heuvel

  vrijdag 22 april 2022
  Op donderdag 21 april heeft de heer P.J. van den Heuvel uit handen van burgemeester Blanksma de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Deze penning is uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren voor het Jan Visser Museum.

 • Aanpak bestrijding eikenprocessierupsen

  donderdag 21 april 2022
  We bestrijden al jaren de overlast van eikenprocessierupsen. Net als veel andere gemeenten in Nederland. Hierdoor is de eikenprocessierups niet verdwenen. In tegendeel, de rups lijkt zich aan te passen aan de bestrijding. Voor een beter resultaat adviseert het Landelijke Kenniscentrum Eikenprocessierups om meer samen te werken met de natuur. In andere gemeenten zijn hiermee al goede resultaten behaald. Ook in Helmond willen we naar een aanpak die het natuurlijk evenwicht herstelt. Vorig jaar hebben we daarom onder andere het maaibeheer aangepast. En dit jaar breiden we de aanpak verder uit.

 • Helmonders voelen zich verbonden met hun buurt

  donderdag 21 april 2022
  Uit de enquête die we begin 2022 hielden voor de Omgevingsvisie voor Helmond blijkt onder andere dat Helmonders zich verbonden voelen met hun buurt. Van de mensen die verhuisplannen hebben, wil driekwart binnen Helmond verhuizen. Tegelijkertijd hebben die mensen zorgen of ze een geschikte woning kunnen vinden. De uitkomsten van de vragenlijst gebruiken we als inbreng voor de Omgevingsvisie Helmond. Die gaat over hoe Helmond er in de toekomst uit ziet en hoe we de komende 20 jaar met verkeer, wonen, natuur, energie en werk om moeten gaan.

Uw Reactie
Uw Reactie