Nieuws

 • Extra aandacht voor lezen en schrijven in Helmond

  vrijdag 8 september 2023
  Lezen, schrijven, rekenen en internet is niet voor iedereen even makkelijk! Er zijn zelfs heel veel mensen die hier moeite mee hebben en dat is helemaal niet gek. Als u er weinig mee doet, vergeet u het steeds meer. De digitale wereld (internet, smartphones, tablets, DigiD) wordt ook steeds ingewikkelder. Dat moet u maar zien bij te houden. Daarom is er elk jaar een landelijke week van Lezen & Schrijven (dit jaar van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september). Taalhuis Helmond organiseert daarom tijdens deze week extra activiteiten. Verder wordt er aandacht besteed aan alle initiatieven die u kunnen helpen met deze dingen.

 • Nieuwbouw Jan van Brabant College naast Cacaofabriek

  donderdag 7 september 2023
  Uit het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe locatie van het Jan van Brabant College is gebleken dat de locatie aan de Cacaokade de beste optie is qua bereikbaarheid, inpasbaarheid én haalbaarheid. Daarmee valt de locatie Suytknoop af.

 • Bekendmakingen donderdag 7 september

  donderdag 7 september 2023
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van donderdag 7 september.

 • Verbetering verkeersdoorstroming Helmond

  dinsdag 5 september 2023
  Momenteel wordt er flink aan de weg gewerkt in Helmond. Meerdere grote wegen in het zuiden en oosten van de stad worden aangepakt. Na afronding kunt u zich sneller en veiliger verplaatsen door de stad. In de meeste gevallen zijn de werkzaamheden goed te omzeilen. Wel luidt het advies: vertrek op tijd.

 • Woensdag 6 september op de koffie bij wethouder de Kort

  vrijdag 1 september 2023
  Woont u in de wijk Stiphout-Warande en heeft u een vraag over of een idee of initiatief voor uw wijk? Bezoek dan komende woensdag 6 september tussen 19:00 en 20:00 uur het wijkspreekuur in Buurthuis de Ark (Dorpsstraat 27A). Hier kunt u uw vraag of idee bespreken met de wethouder de Kort. Onder het genot van een kop koffie of thee luistert de wijkwethouder graag naar uw verhaal. Neem gerust een familielid, vriend of vriendin mee.

Uw Reactie
Uw Reactie