Nieuws

 • Veilig en comfortabel thuis wonen met slimme techniek tijdens coronacrisis

  maandag 11 mei 2020
  Leefsamen Helmond start samen met de gemeente Helmond, LEV-groep, Savant Zorg, Glasvezel Helmond BV en ROC Ter Aa een project om mensen te helpen in deze coronacrisis. Het project is bedoeld om mensen met een hulpvraag met een simpele druk op de knop in contact te brengen met medewerkers van de deelnemende organisaties.

 • Afvalinzameling

  Afvalinzameling in Helmond vanwege coronavirus

  vrijdag 8 mei 2020
  De ontwikkelingen rond het coronavirus hebben ook impact op de afvalinzameling in Helmond. Op deze pagina leest u de meest actuele informatie omtrent dit onderwerp.

 • .

  Beperk de kans op een natuurbrand

  vrijdag 8 mei 2020
  Het is al langere tijd droog in de natuur. Ondanks dat er nu weer wat regen valt, is er toch kans op een natuurbrand. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Oók als het een paar dagen heeft geregend. De brandweer is in deze periode extra alert, maar vraagt ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Gaat u de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken.

 • Plattegrond met de N270

  Forse ingrepen verkeerssituatie Helmond nodig

  donderdag 7 mei 2020
  Ook tijdens de coronacrisis bouwen wij verder aan de mobiliteit van de toekomst. Niks doen is geen optie, want dan loopt over een paar jaar het verkeer in de stad volledig vast. Vaker thuiswerken, meer online vergaderen en slimmer reizen met elektrische deelfietsen-, -scooters en -auto’s zijn onderdeel van de oplossing. Maar dan blijft de vraag: hoe leiden we het verkeer in de toekomst in goede banen? Komend najaar volgt een belangrijk richtinggevend besluit voor de mobiliteitsopgave in de regio Zuidoost-Brabant. Helmond werkt aan een technisch onderzoek over de situatie en mogelijkheden in Helmond. Later dit jaar wordt in samenspraak met de stad de oplossingsrichting voor het verkeer en de wegen in Helmond vastgelegd in een Verkeersvisie 2020 - 2040. “We hebben hoge ambities voor een bereikbaar, verkeersveilig, groen en leefbaar Helmond, maar de weg is nog lang”, aldus mobiliteitswethouder Antoinette Maas.

 • Weekmarkt Helmond tijdens coronacrisis

  Vanaf 9 mei ook weer non-food op de weekmarkt

  donderdag 7 mei 2020
  Vanaf zaterdag 9 mei staan er op de Helmondse weekmarkt weer kramen met non-food (o.a. kleding, bloemen en lederwaren). Het aantal kramen komt daarmee weer vrijwel op het niveau van voor de coronacrisis. Vanwege de hygiënemaatregelen wordt de markt over een groter gebied verspreid. De openingstijd blijft van 08.30 tot 14.00 uur.

Uw Reactie
Uw Reactie