Nieuws

 • Gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties slaan handen ineen om woningnood te verminderen

  woensdag 13 januari 2021
  Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten afgelopen jaar, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen voor 1 of 2 personen. Hiermee willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders om zo de krapte op de woningmarkt te verminderen. Het gaat om het realiseren van 200 tot 250 gestandaardiseerde woningen per jaar in de komende vijf jaar. Ontwikkelaars Heijmans (de eengezinswoningen) en BAM Wonen (de appartementen) hebben de opdracht gekregen om deze sociale huurwoningen te realiseren.

 • Samen geven we afval een nieuw leven

  Wijzigingen afvalinzameling Helmond in 2021

  woensdag 13 januari 2021
  We verbeteren en verduurzamen onze afvalinzameling, om samen te zorgen voor extra afvalscheiding en minder restafval. In de loop van 2021 starten we voor alle bewoners van appartementen met de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Nu moeten deze bewoners hun etensresten nog bij het restafval doen. Dat hoeft straks niet meer. Verder betaalt elke Helmonder die vanaf 2021 afval goed scheidt, minder afvalstoffenheffing dan een Helmonder die afval niet goed scheidt. Tot slot veranderen de tarieven voor de milieustraat in 2021. Kortom, vanaf 2021 geldt: Afval scheiden loont!

 • Foto van weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 7 januari

  donderdag 7 januari 2021
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 7 januari 2021.

 • Woning met groen dak

  Haal meer energie uit uw huis

  woensdag 6 januari 2021
  Nu de dagen korter en kouder zijn en iedereen veel thuis is, is het zinvol om energie te besparen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met kleine energiebesparende maatregelen kunt u uw energierekening al verlagen. Dus doe mee en haal meer energie uit uw huis met de actie van gemeente Helmond en Energiehuis Helmond.

 • .

  Burgemeester trots op Helmondse inwoners

  maandag 4 januari 2021
  De digitale nieuwjaarsreceptie vond dit jaar evenals de voorgaande jaren plaats in het Speelhuis. Ditmaal zonder publiek en met een aantal nieuwe elementen.

Uw Reactie
Uw Reactie