Nieuws

 • PIT Controles bij verschillende woningen: kamerbewoning en brandveiligheid aangepakt

  woensdag 3 augustus 2022
  Bij een controle in de gemeente Helmond op maandag 1 en dinsdag 2 augustus bleek dat bij verschillende woningen de brandveiligheid niet op orde was. Ook was er op sommige adressen sprake van kamerbewoning. Dat mag niet zonder omgevingsvergunning. Met de controles houdt het Peelland Interventieteam (PIT) samen met partners toezicht op de woon-, werk-, en leefomgeving en heeft hierbij oog voor het welzijn van de bewoners.

 • Bekendmakingen donderdag 28 juli

  donderdag 28 juli 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 28 juli.

 • Reactie burgemeester op explosie Ameidestraat

  maandag 25 juli 2022
  Burgemeester Elly Blanksma over de explosie tijdens de nacht van 24 op 25 juli in de Ameidestraat.

 • Bedrijventerrein Hoogeind in Helmond (Fotografie Martin Janssen)

  College vindt nieuwe grootschalige logistiek op bedrijventerreinen niet wenselijk

  vrijdag 22 juli 2022
  Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) vindt het vestigen van nieuwe grootschalige logistiek op bestaande bedrijventerreinen in Helmond niet wenselijk. Vorig jaar maakten provincie en gemeenten al afspraken om de vestiging van nieuwe grootschalige logistiek op bestaande bedrijventerreinen zoveel mogelijk te clusteren en te beperken. Na onderzoek heeft de provincie een aantal locaties in Brabant aangeduid waar de vestiging van zogenaamde XXL logistiek mogelijk passend is. Voor Helmond kwamen Hoogeind en BZOB uit provinciaal onderzoek naar voren als mogelijk geschikte locaties. Het college heeft nu bij de provincie aangegeven dat zij nieuwe vestigingen van grootschalige logistiek (> 3 hectare) in onze stad niet wenselijk vindt. Een uitzondering wordt gemaakt voor bestaande logistieke bedrijven, die ook gelieerd zijn aan de economie van Brainport.

 • Bezoek de buitenexpositie 'Wij...doorbreken de cirkel van geweld'

  donderdag 21 juli 2022
  De buiten-expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld Komt naar Helmond en Eindhoven! In deze expositie worden mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. De expositie is van 1 augustus tot en met 22 augustus te zien op het Piet Blomplein in Helmond. Daarna is de expositie van 22 augustus tot en met 9 september te zien op het Stationsplein in Eindhoven.

Uw Reactie
Uw Reactie