Nieuws

 • .

  Bekendmakingen 9 oktober

  woensdag 9 oktober 2019
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van woensdag 9 oktober 2019.

 • Glasvezel pilot

  Veilig en langer thuis wonen dankzij slimme glasvezelprojecten

  dinsdag 8 oktober 2019
  Op maandag 7 oktober sloot wethouder Van Bree het huis van de familie Horsten aan op brandveiligheids- en zorgdiensten via glasvezel. Na een succesvolle aanmeldperiode starten de glasvezelprojecten Leefsamen en Altijd Thuis om de woonveiligheid te verbeteren en zelfstandige ouderen langer thuis te laten wonen. In Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout worden bijna 250 woningen een half jaar lang kosteloos voorzien van slimme sensoren.

 • .

  Wegwerkzaamheden aan Nieuwveld vanaf 14 oktober

  vrijdag 4 oktober 2019
  Vanaf maandag 14 oktober wordt het asfalt van de straat Nieuwveld (tussen de Jupiterlaan en Nachtegaallaan) vervangen. De wegwerkzaamheden nemen naar verwachting twee weken in beslag. Zowel winkelcentrum ‘De Bus’ als het Roc ter Aa zijn tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden bereikbaar voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid.

 • .

  Deel uw mening over (on)veiligheid in uw buurt

  donderdag 3 oktober 2019
  Heeft u een mening of idee over (on)veiligheid in uw buurt? Deel het met ons. Wie weet bellen we binnenkort bij u aan om te horen wat u vindt. Of kom naar de BuurtTent. Hieronder leest u wanneer we bij u in de buurt zijn.

 • .

  Natuurvriendelijke groen in Helmond

  donderdag 3 oktober 2019
  Gemeente Helmond wil graag stedelijk groen omvormen naar natuurlijker groen. Daarmee stimuleren we de biodiversiteit, ofwel de variatie flora en fauna. Meer variatie in bloem- en bes-dragende beplanting trekt ook weer meer verschillende insectensoorten aan en daarmee ook meer variatie aan vogels en amfibieën. Deze biodiversiteit is weer belangrijk voor bijvoorbeeld het verminderen van plagen zoals de eikenprocessierupsen.

Uw Reactie
Uw Reactie