Nieuws

 • Geld voor Helmondse projecten vanuit Regio Deal

  vrijdag 5 juli 2024
  Een paar Helmondse projecten staan op de lijst voor geld vanuit de Regio Deal ‘Thuis in Brainport Eindhoven’. De Regio Deals van het Rijk zijn er om de brede welvaart in regio’s te versterken. In februari 2024 werd bekend dat onze regio van het Rijk een bedrag ontvangt van 20 miljoen. Een deel hiervan gaat naar Helmond. Het gaat om gelden voor de Kunsthal, voor Inclusief werken binnen de circulaire economie en voor het vergroenen van het Stationskwartier. Ook komt er geld voor de regionale projecten ‘Urban Sports’ en ‘Brainport Bibliotheken’ waaraan Helmond deelneemt. Na de zomervakantie zal bekend worden gemaakt hoeveel geld Helmond precies krijgt voor deze projecten. De volgende Helmondse projecten zijn door de regio aangewezen.

 • Informatiepagina donderdag 4 juli

  donderdag 4 juli 2024
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 4 juli.

 • Gemeenteraad draagt Sjoerd Potters voor als nieuwe burgemeester van Helmond

  woensdag 3 juli 2024
  Woensdagavond 3 juli heeft de gemeenteraad van Helmond ingestemd met de voordracht van Sjoerd Potters als nieuwe burgemeester voor de gemeente Helmond. De raad hoopt hem in de raadsvergadering van woensdag 6 november 2024 te installeren.

 • Resultaten onderzoek slavernijverleden van Helmond gepresenteerd

  vrijdag 28 juni 2024
  Vrijdagavond 28 juni is het onderzoek “Helmond en zijn slavernijverleden” gepresenteerd. Een verkennend onderzoek naar de rol van de bestuurders van Helmond. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat de stad volop profiteerde van de koloniale economie, gebaseerd op slavenhandel. Het stadsbestuur had daarin een faciliterende rol. Het onderzoeksrapport werd aangeboden aan de onze burgemeester Elly Blanksma.

 • Wijkspreekuur met de wethouder

  vrijdag 28 juni 2024
  Heeft u een vraag over of een idee of initiatief voor uw wijk? Bezoek dan het wijkspreekuur om hierover te praten met de wethouder. De wijkwethouder luistert graag naar uw verhaal en dat van andere wijkbewoners. Neem gerust een familielid, vriend of vriendin mee.

Uw Reactie
Uw Reactie