Nieuws

 • Foto van weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 26 november

  donderdag 26 november 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 26 november 2020.

 • Samen geven we afval een nieuw leven

  Podiumbijeenkomst-webinar vrijwilligersbeleid op 8 december

  woensdag 25 november 2020
  Op dinsdag 8 december is er een webinar over het vrijwilligersbeleid van de gemeente Helmond. Raads- en commissieleden laten zich inspireren door interessante sprekers. Maar ook ú kunt deelnemen! Dit is met name interessant voor vrijwilligers en instellingen waarbij veel vrijwilligers actief zijn. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kiezen we ervoor om de podiumbijeenkomst in de vorm van een webinar te houden. De link naar de livestream vindt u hieronder.

 • Samen geven we afval een nieuw leven

  Helmond verduurzaamt afvalinzameling in 2021

  dinsdag 24 november 2020
  We gaan onze afvalinzameling verbeteren en verduurzamen, om samen te zorgen voor extra afvalscheiding en minder restafval. In de loop van 2021 starten we voor alle bewoners van appartementen met de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Nu moeten deze bewoners hun etensresten nog bij het restafval doen. Dat hoeft straks niet meer. Verder betaalt elke Helmonder die vanaf 2021 afval goed scheidt, minder afvalstoffenheffing dan een Helmonder die afval niet goed scheidt. Tot slot veranderen de tarieven voor de milieustraat in 2021. Kortom, vanaf 2021 geldt: Afval scheiden loont!

 • Archieffoto van grootschalige politie-actie in de binnenstad van Helmond

  Op diverse plekken adresfraude bij controle in binnenstad Helmond

  zondag 22 november 2020
  Bij een controle gisteren in de Helmondse binnenstad, bleken in verschillende panden meer dan 25 mensen te wonen die niet ingeschreven zijn bij de gemeente. In een woning was de zolder zeer brandgevaarlijk. De mensen die er sliepen zijn meteen elders ondergebracht. De zolder is direct met bestuursdwang gesloten. Er volgt verder onderzoek naar de woon- en arbeidsomstandigheden van alle aangetroffen mensen.

 • Foto van weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 19 november

  donderdag 19 november 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 19 november 2020.

Uw Reactie
Uw Reactie