Nieuws

 • Foto van weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 15 oktober

  donderdag 15 oktober 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 15 oktober 2020.

 • .

  Inspreken over de gemeentebegroting 2021

  vrijdag 9 oktober 2020
  De gemeenteraad heeft dinsdag 6 oktober de Programmabegroting 2021 in ontvangst genomen. Hierin staat waaraan het college van burgemeester en wethouders het gemeenschapsgeld volgend jaar wil uitgeven. De gemeenteraad stelt de begroting op 10 november vast. Inwoners, organisaties en instellingen uit Helmond kunnen de gemeenteraad laten weten wat zij van de plannen vinden die in de begroting staan. Dit kan voorafgaand aan de commissievergaderingen van 3 en 4 november. Op beide avonden kan er ingesproken worden om 17.00 uur. Hiervoor kunt u zich van tevoren aanmelden bij de raadsgriffie.

 • foto van de energiebespaarbox

  Gratis energieadvies voor 2.500 huiseigenaren in Helmond

  vrijdag 9 oktober 2020
  Op de Dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober, lanceren we samen met Energiehuis Helmond een actie voor Helmonders met een eigen woning. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een gratis advies over het besparen van energie in hun woning. Daarbij ontvangen ze ook een energiebespaarbox met materialen zoals ledlampen en tochtstrips. Onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis verzorgen de adviezen en willen zo de komende maanden 2.500 inwoners helpen met het verlagen van hun energierekening.

 • Begroting 2021 aangeboden

  donderdag 8 oktober 2020
  Op 6 oktober heeft het college van B&W een sluitende meerjarenbegroting 2021-2024 aan de gemeenteraad aangeboden. In deze begroting gaat het college in op de impact van de coronacrisis op de geplande ontwikkelingen. Naast de begroting is er eerder dit jaar een voorstel gedaan aan de gemeenteraad waarin een extra investering van ruim 11 miljoen euro wordt voorgesteld om de stad te ondersteunen in de coronacrisis. Op 10 november besluit de gemeenteraad over de financiële stukken.

 • Bladkorven langs de weg

  Plaatsing bladkorven in Helmond vanaf 12 oktober

  donderdag 8 oktober 2020
  Vanaf maandag 12 oktober worden er in heel Helmond circa 400 bladkorven geplaatst. Daarnaast zetten we extra personeel in met veegmachines en bladblazers. U kunt helpen overlast in uw buurt te voorkomen door bladafval (geen takken of GFT) in de bladkorven te deponeren.

Uw Reactie
Uw Reactie