Nieuws

 • Bekendmakingen donderdag 22 juli

  donderdag 22 juli 2021
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 22 juli 2021.

 • Bibob-beleid Peelbreed ook bij overheidsopdrachten

  woensdag 21 juli 2021
  Vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten of aanbestedingen kunnen voor criminelen ideale manieren zijn om geld wit te wassen of criminele activiteiten te ondernemen. Denk aan een café als dekmantel. Wij kunnen hier een onderzoek naar (laten) instellen. De integriteit van een aanvrager van een vergunning of subsidie wordt dan getoetst.

 • Vrijwilligerspenning voor de heer Hans Choufoer

  vrijdag 16 juli 2021
  Op vrijdagmiddag 16 juli heeft de heer C.J. (Hans) Choufoer uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen.

 • Dialoogsessies met jongeren over geld bieden uitkomst

  vrijdag 16 juli 2021
  Mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, komen later minder vaak in de financiële problemen. Zo blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken. Daarom gingen we de afgelopen maand het gesprek aan met middelbare scholieren en mbo-studenten in Helmond over het thema ‘geld en armoede’. De dialoogsessies brachten waardevolle inzichten boven tafel die de gemeente meeneemt in haar beleid en acties voor de jeugdagenda.

 • Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

  vrijdag 16 juli 2021
  Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet naar verwachting in werking. Dat betekent onder meer dat wat nu nog een bestemmingsplan is, straks een omgevingsplan wordt. Hierin komen alle regels over de fysieke leefomgeving op een locatie.

Uw Reactie
Uw Reactie