Nieuws

 • Bekendmakingen donderdag 20 april

  donderdag 20 april 2023
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van donderdag 20 april.

 • Extra geld om jongeren langdurig perspectief te bieden

  woensdag 19 april 2023
  We zijn geselecteerd voor het landelijke programma (Preventie met Gezag) van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat jongeren in kwetsbare wijken weerbaar maakt tegen criminaliteit en voorkomt dat zij daarin verder afglijden. Als het plan van aanpak wordt goedgekeurd, ontvangen we de komende 4 tot 10 jaar maximaal één miljoen euro per jaar vanuit het ministerie.

 • Verhuur sportaccommodaties: Sporten met vrienden, les geven, kinderfeestje, bedrijfsactiviteit…

  woensdag 19 april 2023
  Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw (sportieve) activiteit? Dit kan bij een van onze indoor sportruimtes. U kunt een sportruimte één enkele keer, maar ook structureel reserveren. U mag daarbij gebruik maken van al het materiaal dat in de sportaccommodatie aanwezig is.

 • Arno Bonte

  Noord-Brabant, het publiek energiebedrijf EBN, gemeenten en tuinbouworganisaties versnellen gebruik van geothermie om klimaatdoelen te halen

  vrijdag 14 april 2023
  Vanmiddag ondertekenden de provincie Noord-Brabant, het publiek energiebedrijf EBN, de gemeente Helmond, Glastuinbouw Nederland en Glastuindersplatform Zuid-Oost Nederland de intentie om in Noord-Brabant een versnelling door te maken op het gebruik van aardwarmte. Aardwarmte, of geothermie, kan volgens onderzoek tot 13% van de woningen in Brabant verwarmen. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het halen van de Brabantse klimaatdoelen en de Helmondse ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2030.

 • Nog een locatie voor jonge vluchtelingen en een grotere opvanglocatie in Helmond

  donderdag 13 april 2023
  Helmond staat de komende tijd aan de lat voor de opvang van 341 vluchtelingen. Dat wordt het aandeel van Helmond in het Regioplan Brabant Zuidoost. Dit regionale opvangplan wordt uiteindelijk ingediend bij de Provincie. Zo zorgen regio’s samen voor voldoende opvangplekken. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

Uw Reactie
Uw Reactie