Nieuws

 • Vraag uw reisdocument op tijd aan

  donderdag 21 december 2023
  In 2024 verlopen veel paspoorten en identiteitsbewijzen. Daardoor verwachten we de komende maanden extra drukte in de Stadswinkel.

 • Bekendmakingen donderdag 21 december

  donderdag 21 december 2023
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina van donderdag 21 december.

 • Prestatieafspraken 2024: krachten bundelen voor meer betaalbare woningen

  dinsdag 19 december 2023
  Er komen fors meer sociale huurwoningen bij in Helmond. Netto moeten er tot 2030 ongeveer 2.000 sociale huurwoningen bij komen. Dat is één van de afspraken die de gemeente maakt met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties. Ook willen de drie partijen dat het makkelijker wordt om door te stromen vanuit een sociale huurwoning en wordt leefbaarheid nog belangrijker. De afspraken werden gemaakt tussen de gemeente Helmond, de corporaties Woonpartners, Volksbelang, Compaen, woCom, Bergopwaarts en Woonbedrijf en de huurdersorganisaties, gebundeld als de Samenwerkende Huurdersorganisaties Helmond.

 • Eerste horde genomen voor ontwikkeling regionaal bedrijventerrein De Peel

  maandag 18 december 2023
  Op 7 en 14 december hebben de gemeenteraden van Helmond en Someren de vestiging van het voorkeursrecht op de gebieden Varenschut/Lungendonk bekrachtigd. Dit betekent dat de partners die werken aan het regionale bedrijventerrein nu verder kunnen met het uitwerken van de plannen hiervoor. In de loop van 2024 worden de omwonenden en belanghebbenden hierbij betrokken.

 • Goederen bedoeld voor hennepteelt aangetroffen

  vrijdag 15 december 2023
  Woensdag 13 december is in een aantal garageboxen een grote hoeveelheid goederen aangetroffen om een hennepplantage mee in te richten. De goederen zijn direct door de politie in beslag genomen vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Uw Reactie
Uw Reactie