Nieuws

 • .

  Rookmelders nu ook bij u thuis verplicht

  dinsdag 28 juni 2022
  Rookmelders redden levens. Dus geldt vanaf 1 juli een nieuwe wet: minimaal één rookmelder op iedere verdieping. Dat was al verplicht voor huurwoningen. Maar straks dus ook als u een koopwoning heeft. Gelukkig is het plaatsen zo gedaan. Koop ze en plak ze op. Zo zorgt u voor uw veiligheid en die van uw dierbaren.

 • Bekendmakingen donderdag 23 juni

  donderdag 23 juni 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 23 juni.

 • RIVM-advies over PFAS heeft consequenties voor Helmondse moestuinen

  woensdag 22 juni 2022
  Er is goed nieuws voor de tuinders van de Delta Volkstuin aan de Griftstraat. Hun tuinen hoeven niet gesaneerd te worden, want het is veilig om groenten en fruit uit de tuinen te eten. Dit blijkt uit de gisteren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) gepubliceerde beoordeling van de gehaltes PFAS in de gewassen uit de Delta Volkstuin. De situatie bij het volkstuinencomplex aan de Sluisdijk is anders. Het RIVM heeft afgeraden om gewassen uit dat complex te eten. Het gehalte PFAS in de daar geteelde gewassen is ruim hoger dan de gezondheidskundige grenswaarde. Het college is daarom van plan om de bodem van de volkstuinen aan de Sluisdijk te saneren. Zij gaat daarover nu met de tuinders in gesprek.

 • Bekendmakingen donderdag 16 juni

  donderdag 16 juni 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 16 juni.

 • Inwoners van Helmond die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving

  donderdag 9 juni 2022
  Inwoners van Helmond die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving (bijvoorbeeld op maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. De kandidaten moeten zich gedurende een lange tijd geheel belangeloos en intensief hebben ingezet voor de samenleving. Met dit bericht willen we u attenderen op de mogelijkheid voor het voordragen van kandidaten voor een Koninklijke onderscheiding.

Uw Reactie
Uw Reactie