Nieuws

 • honden ook welkom in centrum Helmond

  Bezoekers Helmond-Centrum mogen hond aangelijnd meenemen

  maandag 24 januari 2022
  Per 1 januari 2022 zijn inwoners en bezoekers mét hun hond(en) welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet uiteraard door de eigenaar opgeruimd worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten op verzoek van de ondernemers in het centrum.

 • brief gemeentelijke belastingen in uw brievenbus

  Aanslag afvalstoffenheffing 2021 bij meer dan zes ledigingen restafvalcontainer

  donderdag 20 januari 2022
  Uw afvalstoffenheffing is in 2021 gesplitst in een vast en een variabel deel. Bij het vaste tarief zijn de eerste zes ledigingen inbegrepen. Hiervoor heeft u begin 2021 een aanslag ontvangen. Heeft u uw restafvalcontainer in 2021 meer dan zes keer laten legen? Dan ontvangt u binnenkort een aanslag. De aanslag ontvangt u in uw brievenbus of in uw berichtenbox van MijnOverheid. In dit bericht leest u meer over de aanslag.

 • Bekendmakingen donderdag 20 januari

  donderdag 20 januari 2022
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 20 januari.

 • Helmond vangt half jaar jonge vluchtelingen op

  woensdag 19 januari 2022
  In Helmond vangt het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) vanaf de week van 21 februari tot uiterlijk 1 september 2022 ongeveer 40 jonge vluchtelingen op. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 18 jaar die zonder ouders of andere begeleiders in Nederland zijn aangekomen om asiel aan te vragen. De noodopvang is in de locatie van Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Centrum Nederland aan de Mierloseweg 140 in Helmond. De noodopvang geeft lucht in de asielzoekerscentra die momenteel overlopen.

 • De gemeente wil graag met u in gesprek!

  dinsdag 18 januari 2022
  Hoe democratisch werken wij in onze gemeente? Wat vindt u van de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk? Is daar draagvlak voor? Vindt u dat inwoners voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen? Daarvoor zetten we de Quick Scan Lokale Democratie in.

Uw Reactie
Uw Reactie