• Inwoner
  • Actueel
  • MOVE2CCAM: Denk mee over de toekomst van zelfrijdende voertuigen

MOVE2CCAM: Denk mee over de toekomst van zelfrijdende voertuigen

MOVE2CCAM (Connected, Cooperative & Automated Mobility) is een Europees onderzoeksproject waarin organisaties en inwoners uit heel Europa samenwerken op het gebied van zelfrijdend vervoer.

Meer informatie over het samenwerkingsverband en MOVE2CCAM vindt u op www.move2ccam.eu

Wij zijn geselecteerd als één van de testregio’s voor MOVE2CCAM

We onderzoeken tijdens workshops wat de mogelijke voordelen en valkuilen zijn van zelfrijdend vervoer. Er zijn workshops voor inwoners en daarnaast zijn er ook workshops voor organisaties.

Ziet u het al voor zich dat een zelfrijdende bestelbus uw pakketjes bezorgt? Of dat u de zelfrijdende bus neemt voor het laatste stukje van de reis waar het openbaar vervoer niet komt?

We nodigen u graag uit voor 2 workshops:

  • Donderdag 16 maart van 18.00 tot 20.00 uur op de Automotive Campus. We gaan met inwoners in gesprek over zelfrijdende voertuigen. We horen graag uw ideeën.
  • In november 2023 krijgt u een demonstratie van een zelfrijdend voertuig. Ook ervaart u door middel van een virtual reality bril hoe de toekomst eruit kan zien. We horen graag uw mening.

Als dank voor uw deelname aan beide workshops ontvangt u een Helmond Gift-kaart van € 40,-.

Doet u mee?

Meld u aan voor 10 maart via deze link, of mail Bram de Jong, projectondersteuner MOVE2CCAM gemeente Helmond, citizens.move2ccam@helmond.nl. U kunt ook bellen naar 06 - 53 25 48 02.

We vragen u vervolgens een paar vragen te beantwoorden. Voor het onderzoek is het namelijk belangrijk dat er mensen meedoen met verschillende achtergronden. Denk aan leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, ziekte of beperking, enz. Donderdag 9 maart ontvangt u een mail waarin u leest of u bent geselecteerd.

Kent u iemand die deel zou willen nemen? Het is fijn als u deze uitnodiging deelt.

De impact van zelfrijdende voertuigen is groot. Daarom brengen we graag vertegenwoordigers van verschillende sectoren samen die te maken hebben of krijgen met zelfrijdende voertuigen. Denk aan transport, logistiek, infrastructuur, telecommunicatie, volksgezondheid, industrie, wetgeving, enz.

We willen graag van u horen welke kansen en uitdagingen u vanuit uw vakgebied ziet

Laat u inspireren door andere deelnemers en denk mee over de kansen en uitdagingen van zelfrijdend vervoer tijdens 3 interactieve sessies:

  • Donderdag 16 maart van 14.30 tot 16.30 uur, Automotive Campus Helmond (gratis parkeren)
  • Maandag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur, Automotive Campus Helmond (tijdens de Automotive Week)
  • Juni 2023

Denkt u mee?

Meld u eenvoudig aan voor 10 maart via deze link of mail Bram de Jong, projectondersteuner MOVE2CCAM gemeente Helmond, organisations.move2ccam@helmond.nl. U kunt ook bellen naar 06 - 53 25 48 02.

Weet u iemand uit uw netwerk die deel zou willen nemen? Het is fijn als u deze uitnodiging deelt.

zelfrijdend voertuig

Uw Reactie
Uw Reactie