Circulaire herinrichting Hoboplein en omliggende straten

Binnenkort start de gemeente met het opnieuw inrichten van het Hoboplein en de omliggende straten. De gemeente wil de bestrating aanpakken, het openbare groen, de parkeerplekken en eventuele andere wensen vanuit de bewoners. Het ontwerp van het definitieve plan gebeurt samen met de bewoners. Het uitgangspunt bij het ontwerp is een circulaire en duurzame herinrichting.

Niemand kan beter zeggen wat er belangrijk is in de buurt, dan de bewoners zelf. We horen daarom graag wat uw wensen en ideeën zijn over de herinrichting van het Hoboplein en omliggende straten. Wij nodigen u dan ook van harte uit om de online belevingsscan in te vullen. Invullen kan tot en met 3 maart, daarna worden de resultaten verwerkt. De resultaten worden besproken op de digitale informatieavond van 8 maart.

Vul hier de vragenlijst van de belevingsscan in.

Hulp nodig met het invullen van de belevingsscan?

Voor hulp bij het invullen van de belevingsscan kunt u contact opnemen met Senna Heijnen van bureau Kragten via 088 – 33 66 126 of via shei@kragten.nl.

Digitale informatiebijeenkomst ‘Herinrichting Hoboplein Helmond’

Tijdens deze avond vertellen we u meer over het project Hoboplein en over de resultaten van de belevingsscan. Ook krijgt u meer informatie over circulair en duurzaam ontwerpen. U kunt het de bijeenkomst op maandag 8 maart om 19.30 live volgen via deze link.

In onderstaande afbeelding is het gebied van het Hoboplein en de omliggende straten aangegeven.

.

Deze afbeelding geeft het gebied van het Hoboplein en de omliggende straten weer. Het gebied is omringd door een rode lijn. De lijn loopt als volgt. De lijn start aan de bovenzijde van de Astronautenlaan en loopt omhoog aan de rechterzijde van het Klaroenpad. De lijn loopt over het eerste gedeelte van de Tamboerijnstraat omhoog naast het eerste huizenblok. Dan loopt deze achter het huizenblok omhoog in een smalle strook richting de Harmoniestraat. De lijn vervolgt weer terug richting de Tamboerijnstraat. Daar loopt deze omhoog naast de Titaniastraat en naar het doodlopende gedeelte van de Sterrenlaan. Rondom de Sterrenlaan loopt de lijn naast de Titaniastraat weer omlaag. Als laatste volgt de lijn naar onderen naast ’t Peppellaantje en stopt bij de Astronautenlaan waar de lijn ook is begonnen.

Bent u een buurtbewoner en vindt u het leuk om actief met ons mee te denken over de inrichting van het Hoboplein? Dan kunt u zich aanmelden als ambassadeur voor uw straat. Er zijn meer ambassadeurs per straat welkom! Als ambassadeur vertegenwoordigt u de meningen van uw buurtgenoten en houdt u hen op de hoogte van het proces.

Aanmelden als ambassadeur kan per mail via circulairhoboplein@kragten.nl onder vermelding van ‘ambassadeur Hoboplein’. U kunt via deze weg ook contact opnemen voor vragen.

De gemeente hoort graag van de bewoners zelf hoe de wijk wordt beleefd. Daarom ontvangen bewoners van het Hoboplein en omstreken per post een uitnodiging om deel te nemen aan de belevingsscan. Hier kunnen wensen en ideeën over de herinrichting worden aangegeven.

In deze brief worden bewoners meteen uitgenodigd voor de eerste digitale bewonersavond op 8 maart om 19.30. Tijdens deze avond vertellen we u meer over het project Hoboplein en over de resultaten van de belevingsscan. Ook krijgt u meer informatie over circulair en duurzaam ontwerpen. U kunt zich voor deze avond aanmelden door middel van een email naar circulairhoboplein@kragten.nl onder vermelding van ‘Digitale informatieavond Hoboplein’. Aanmelden kan tot en met 4 maart.

De gemeente organiseert een aantal werksessies. In deze werksessies gaat de gemeente samen met de buurtbewoners aan de slag met de wensen voor het Hoboplein en de omliggende straten. Meer informatie over deze werksessies volgt in de eerste digitale informatieavond.

Na de werksessies volgt een tweede digitale bewonersavond. Hier presenteert de gemeente samen met een aantal buurtbewoners het gezamenlijke ontwerp. Tijdens deze avond kunnen alle buurtbewoners nog een laatste keer op het ontwerp reageren. Daarna wordt het ontwerp definitief en kunnen we aan de slag!  

Neem bij vragen contact op met Kevin Hendrix via 088 – 33 66 151 of stel uw vraag per mail via circulairhoboplein@kragten.nl onder vermelding van ‘Herinrichting Hoboplein’.

Uw Reactie
Uw Reactie