Geldvragen en zorgen tijdens coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Dit kan veel Helmonders raken in de portemonnee. U heeft bijvoorbeeld minder inkomsten. Hierdoor kunt u in de knel komen.

Hulplijn Geldzorgen -> bel 14 0492 (zonder kengetal), optie 2

Zit u met vragen of zorgen rondom geld? Om u te ondersteunen en de weg te wijzen hebben we een tijdelijke telefonische Hulplijn Geldzorgen opgezet. Deze hulplijn is er voor iedereen. Hulp vragen verplicht u tot helemaal niets.

Komt u op dit moment niet goed uit met uw geld? Heeft u wat extra hulp nodig? Of heeft u goedkoop of gratis boodschappen nodig? Bel dan met de hulplijn via 14 0492, optie 2. Wij werken samen met stichting LEV Helmond om u te helpen.

We helpen u onder andere met:

  • Vragen over schulden en betalingsregelingen
  • Aanvragen van uitkeringen of kwijtscheldingen
  • Tips en advies om beter uit te komen met uw geld
  • Informatie over allerlei initiatieven in de stad
  • Of met andere vragen of zorgen rondom geld  

Iedereen heeft wel eens een moment waarop het minder gaat. Durf om hulp en advies te vragen. De Hulplijn Geldzorgen is iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17.00 uur via 14 0492, optie 2.

Initiatieven

Stichting Leergeld

Samen met Stichting Leergeld leveren we tweedehands laptops aan gezinnen in onze stad. Heeft u thuis geen computer/laptop en kan de school daarin niet voorzien? Vraag er één aan via stichting Leergeld.

Wijzer in geldzaken

Wijzeringeldzaken.nl is een initiatief van het ministerie van Financiën. Hier vindt u handige informatie met betrekking tot corona en geldzaken.

Super sociaal

Heeft u (tijdelijk) niet genoeg inkomsten om van rond te komen? Of kent u iemand voor wie dat aan de orde is? U bent niet de enige. In Helmond zijn er enkele honderden huishoudens in zo’n situatie. Super Sociaal is er voor mensen die (tijdelijk) te weinig inkomsten hebben om van rond te komen. Dit moet u wel kunnen laten zien. Met een zogenaamde Inkomensverklaring kunt u bij ons goedkoper boodschappen doen dan in de supermarkten.

Noodhulp Stichting Hart voor Minima

Hart voor minima biedt vanwege corona noodhulppakketten voor mensen die:

  • geen geld hebben om bij Super Sociaal boodschappen te doen
  • niet kunnen terugvallen op familie of vrienden.

Het maakt niet uit of u al lid bent bij Hart voor Minima of niet. Als u voedsel nodig heeft krijgt u het. Ze houden rekening met de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid en gezondheid staat op nummer één. Wanneer mensen vanwege de gezondheid het pakket niet kunnen halen kan het pakket gebracht worden.

Nibud geldkrant

Het Nibud heeft een handige geldkrant gemaakt over rondkomen met minder geld in tijden van crisis.

Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. U kunt volledig anoniem informatie invullen om gebruik te maken van een geldplan dat het beste past in uw situatie.

Uw Reactie
Uw Reactie