Fietsenstallingen

Gaat u op de fiets naar het centrum van Helmond? Bekijk hier in welke fietsenstalling in Helmond u uw fiets veilig kan parkeren.

Beheerde en gratis fietsenstallingen in het centrum van Helmond

Hieronder vindt u een overzicht van de beheerde en gratis fietsenstallingen in het centrum van Helmond. Voor de locatie op het station stalt uw uw fiets de eersete 4 uur gratis.

Op de locaties is overdag een beheerder aanwezig. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de fietsenstalling, zoals het adres, openingstijden en voorzieningen.

Doorneind Piet Blomplein SteenwegkwartierTraverse Station

Fietsenstalling Station Helmond Centraal

In het stationsgebied mogen fietsen alleen geparkeerd worden in de fietsenstalling van de NS. Om in de stalling te komen is een OV-chipkaart van NS nodig. Bij de handhavers komen regelmatig meldingen binnen van hinderlijk gestalde fietsen bij het station die de doorgang versperren, de nooduitgang van een nabijgelegen gebouw blokkeren en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Daarom halen we de fout geparkeerde fietsen weg.

Tips voor wanneer u uw fiets bij het station parkeert

  • Vertrek op tijd van huis en vergeet je OV-chipkaart niet.
  • Let op de borden in de stalling die aangeven waar plaats is.
  • De meeste kans op een plek is in het bovenste rek van de fietsenstalling.

Fiets kwijt?

1. Fiets kwijt bij het station? Zoek éérst jouw fiets bij de gemeentewerf

2. Niet gevonden? Doe dan pas aangifte bij de politie

We vinden het belangrijk dat het centrum van Helmond veilig en overzichtelijk is voor iedereen. Daarom verwijderen we fietsen die niet juist gestald staan.

Bent u uw fiets op het station kwijtgeraakt? Als deze niet in de NS-stalling, of binnen de belijningen op het stationsplein stond, dan is er een grote kans dat deze nu op de gemeentewerf staat. In dat geval kunt u uw fiets op de gemeentewerf (Beemdweg 10 in Helmond) ophalen. Ook zogenaamde ‘zwerffietsen’ die we in de stad aantreffen, worden naar de gemeentewerf gebracht en kunnen daar worden opgehaald.

Alle fietsen die langer dan 3 maanden op de gemeentewerf staan, worden afgevoerd. Haal uw fiets dus op tijd op. 

Wat moet ik weten voordat ik mijn fiets ga ophalen op de gemeentewerf?

  • U kunt uw fiets alleen op vrijdagen tussen 14:00 en 16:00 uur ophalen. Er is een vrije inloop, u kunt hiervoor geen afspraak maken.
  • Als vergoeding voor de afsleepkosten moet u 25 euro betalen. Dit bedrag kunt u alleen met pin betalen.
  • U dient in het bezit te zijn van de juiste fietssleutel.

 

Uw Reactie
Uw Reactie