Blijverslening

Wilt u uw huidige woning nu aanpassen zodat u er op latere leeftijd kunt blijven wonen? Dan kunt u vanaf nu een beroep doen op de 'Blijverslening' van de gemeente Helmond.

Wanneer zelfstandig wonen door acute medisch redenen lastig wordt, kunt u vaak een beroep op de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) doen, om de woning aan te passen. Met de Blijverslening kunt u nu ook, vooruitlopend op een zorgvraag in de toekomst, uw huidige woning al in meer of mindere mate geschikt maken om er ook op latere leeftijd te kunnen blijven wonen. De Blijverslening biedt de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk rentepercentage geld te lenen om deze aanpassingen te kunnen betalen. 

Koop- en huurwoningen

Bent u of is uw partner jonger dan 76 jaar, dan kunt u in aanmerking komen voor de lening. Daarbij maakt het niet uit of u een eigen woning of huurwoning heeft. Bij een huurwoning heeft u wel toestemming nodig van de verhuurder om aanpassingen te doen.

Via deze link kunt u lezen welke (bouwkundige)aanpassingen of voorzieningen in aanmerking komen voor de blijverslening.

Aanpak

U kunt de blijverslening aanvragen via onderstaande knop 'online regelen met DigiD'.

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Romonesco via e-mail: gemeente@helmond.nl of telefonisch 0492 - 58 77 77. 

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie