• Home
  • Uitneembare palen, tijdelijk verwijderen

Uitneembare palen, tijdelijk verwijderen

Sommige straten of andere delen van de openbare ruimte zijn voor verkeer afgesloten door uitneembare palen. Deze palen kunnen met speciale sleutels worden verwijderd. Als u tijdelijk toegang wilt tot een afgesloten deel, bijvoorbeeld als u verhuist, kunt u bij de gemeente een aanvraag doen om de juiste sleutel te lenen.

Let op: u kunt hier geen aanvraag doen om slagbomen of hekken tijdelijk te laten verwijderen. Als u dringend toegang nodig heeft tot die afgesloten openbare ruimte, neem dan contact op met de afdeling Wijkonderhoud en Exploitatie via het algemene telefoonnummer 14 0492.

Voorwaarden

Als u toegang tot een afgesloten deel wilt omdat u een evenement organiseert, moet u eerst een evenementenvergunning hebben. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een evenementenvergunning.

Als u toegang tot een afgesloten deel wilt wat een voetpad of fietspad betreft, hebt u een ontheffing voor verkeer en parkeren nodig. Vraag eerst de ontheffing aan voordat u de afspraak voor de sleutel maakt. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van de ontheffing voor verkeer en parkeren.

Gaat het om een elektrische paal? Dit regelt u via de pagina over ontheffing voor verkeer en parkeren. Samen met de ontheffing ontvangt u een kaartje voor het verwijderen van de elektrische paal. Dit kaartje is eenmalig te gebruiken.

Aanpak

  • U regelt eerst de parkeerontheffing via https://www.helmond.nl/1/parkeren/ontheffing-voor-verkeer-en-parkeren.
  • Vervolgens regelt u de sleutel zodra u de ontheffing heeft ontvangen. Dit kan via onderstaande knop 'online regelen'.
  • U logt in met Digi-D en vult het formulier in.
  • Neem uw identificatiebewijs mee als u de sleutel ophaalt in het Huis voor de Stad. De bevestiging ontvangt u per mail, met daarin uw zaaknummer. Neem deze bevestiging ook mee.
  • Als de afgesproken leenperiode voorbij is, brengt u de sleutel terug naar het Huis voor de Stad. Neem opnieuw uw identificatiebewijs mee.
Online regelen
Uw Reactie
Uw Reactie