Studietoeslag aanvragen

De individuele studietoeslag is een toeslag voor studenten met een beperking. Omdat deze studenten door hun beperking niet of moeilijk een bijbaan kunnen hebben naast hun studie, kunnen zij een beroep doen op de individuele studietoeslag. Dit geeft een steuntje in de rug om toch een opleiding te doen.

Hoe hoog is de studietoeslag?

De studietoeslag bedraagt 25% van het voor de aanvrager geldende minimumloon. De toeslag wordt maandelijks uitbetaald. Er bestaat geen recht op studietoeslag als er sprake is van andere inkomsten naast de studiefinanciering.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het aanvragen van een studietoeslag zijn:

  • U bent minimaal 15 jaar oud.
  • U heeft een beperking.
  • U ontvangt studiefinanciering of een bijdrage dankzij de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS).
  • U heeft geen recht op een Wajong-uitkering.
  • U kunt door uw beperking geen bijbaan hebben.

U heeft recht op studietoeslag zolang u studiefinanciering of een bijdrage WTOS (Wet-tegemoetkoming-onderwijsbijdrage-en-schoolkosten) ontvangt, maar met een maximum van 4 jaar.

Aanpak

Wilt u individuele studietoeslag aanvragen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Helmond via 14 0492. Wij bekijken of u in aanmerking komt en sturen u in dat geval een aanvraagformulier toe.

Adressen

Zorg en ondersteuning Postbus 227 5700 AE Helmond 14 0492 (optie: 2) Digitaal contactformulier gemeente Helmond Zorg en ondersteuning
Uw Reactie
Uw Reactie