Veilig mailen met Zivver

Wij vinden privacy erg belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig en vertrouwelijk om met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail niet altijd veilig is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van Zivver.

Wat is Zivver?

Veilig mailen via Zivver is een veelgebruikte dienst in de gezondheidszorg, bij juridische firma’s en overheidsinstanties. Zivver is een Nederlands bedrijf dat makkelijke manieren heeft om berichten met vertrouwelijke inhoud veilig te versturen, zoals persoonlijke gegevens. Door het gebruik van Zivver voldoen we aan de privacywetgeving.

Wat doet u als u van ons een bericht ontvangt via Zivver?

U ontvangt een e-mailbericht van de gemeente. In deze e-mail leest u dat er een beveiligd bericht voor u klaarstaat. In de e-mail staat een link om de beveiligde informatie te lezen. Om de beveiligde informatie te openen heeft u een code of wachtwoord nodig. Deze code kunt u op 3 manieren ontvangen:

  • via sms;
  • via de e-mail;
  • via uw contactpersoon bij de gemeente Helmond.

In de e-mail van de gemeente staat welke code u moet gebruiken. In deze video ziet u hoe een veilig bericht ontvangt en leest met Zivver. 

Wat doet u als u een veilig bericht naar ons wilt sturen?

Wanneer u ons een veilig bericht wilt sturen, of op een veilige manier documenten met ons wilt delen, kunt u klikken op onderstaande knop:

Knop met link om veilig te mailen via Zivver

U kunt ons bereiken door het mailadres gemeente@helmond.nl in te vullen. Heeft u al een contactpersoon bij onze gemeente waarmee u iets veilig wilt delen? Dan kunt u ook het bij u bekende mailadres van die contactpersoon invullen.

Heeft u vragen?

Bij vragen kunt contact met ons opnemen via gemeente@helmond.nl of met uw contactpersoon bij de gemeente. Meer informatie over het gebruik van Zivver is te vinden op de website van Zivver.

Uw Reactie
Uw Reactie