Brede ondersteuning voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

Als u als ouder of kind getroffen bent door de problemen met de kinderopvangtoeslag, dan kunt u via de gemeente hulp krijgen. Brede ondersteuning heet dat. Die hulp is er voor u en uw gezin op het gebied van: zorg, gezin, werk, financiën en wonen. Welke hulp u nodig hebt, bepalen we samen. Dat doet een medewerker van ons tijdens een gesprek.

Samen bepalen wat u nodig heeft

Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Uitleg over zaken die u ingewikkeld vindt. Of hulp bij zaken waar u heel erg tegenop ziet. Bijvoorbeeld zaken op een rijtje zetten en overzicht over uw geld en geldzaken krijgen.
  • Het kan ook zijn dat u zich ergens zorgen over maakt en graag wilt dat iemand meedenkt. En u de weg wijst naar de juiste hulp. Hulp om uw thuissituatie te verbeteren, om werk te vinden, of bij gezondheidsproblemen. De hulp kan voor u zijn, voor uw kinderen of voor het hele gezin.
  • Heeft u specialistische hulp nodig, zoals een psycholoog? Dan is het goed om ook dat te bespreken met de medewerker van de gemeente Helmond.
  • Soms heeft u ook hulp in of rond het huis nodig. Zoals onderhoud dat u eerder niet kon doen door uw problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook dat kunt u met de medewerker bespreken. Samen kijken jullie wat in uw geval passende hulp is.

Plan van aanpak

De medewerker van de gemeente Helmond houdt overzicht over de hulp voor u en uw gezin, en houdt contact met u om te bespreken of alles goed loopt. Ook stellen jullie samen een plan van aanpak op. Hierin staan alle afspraken over de hulp die u krijgt. U krijgt dit plan mee naar huis. Zo kunt u nog eens rustig alle afspraken nalezen. Heeft u vragen? Dan kunt u ook die altijd aan de medewerker van de gemeente Helmond stellen.

Ook hulp voor kinderen

Kinderen van getroffen ouders uit de toeslagenaffaire zijn zelf ook gedupeerd. Soms zijn ouders uit elkaar gegaan. Voor die kinderen is er sinds 5 november 2022 de Kindregeling. De Kindregeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid.

Heeft u op dit moment vragen of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0492 of gemeente@helmond.nl. Dat kan ook als u uzelf nog niet hebt gemeld bij de belastingdienst. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw Reactie
Uw Reactie