Verkeerd gestalde (brom)fietsen

We vinden het belangrijk dat het centrum van Helmond veilig en overzichtelijk is voor iedereen. Daarom verwijderen we fietsen die niet juist gestald staan (artikel 5.1.11 Algemene Plaatselijke Verordening Helmond 2020).

Bent u uw fiets op het station kwijtgeraakt? Als deze niet in de NS-stalling stond dan is er een grote kans dat deze nu op de gemeentewerf staat. In dat geval kunt u uw fiets op de gemeentewerf ophalen. Ook zogenaamde ‘zwerffietsen’ die we in de stad aantreffen, worden naar de gemeentewerf gebracht en kunnen daar worden opgehaald. Alle fietsen die langer dan 3 maanden op de gemeentewerf staan, worden afgevoerd. Haal uw fiets dus op tijd op.

Wat moet ik weten voordat ik mijn fiets ga ophalen op de gemeentewerf?

  • kunt uw (brom)fiets alleen op afspraak ophalen.
  • Voor het ophalen van uw fiets betaalt u een vergoeding van 25 euro. Dit bedrag kunt u alleen met pin betalen.
  • U dient in het bezit te zijn van de juiste fietssleutel.

Wilt u een afspraak maken om uw (brom)fiets op te halen op de gemeentewerf?

Stuur dan een e-mail naar afgesleeptevoertuigen@helmond.nl en vermeld hierin uw contactgegevens (vergeet hierbij niet uw telefoonnummer door te geven). De medewerkers van de gemeentewerf nemen binnen enkele dagen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Wanneer zij u telefonisch niet kunnen bereiken dan ontvangt u een mail met daarin het tijdstip waarop u uw (brom)fiets kunt ophalen. 

Locatie gemeentewerf:  

Gemeentewerf Helmond 

Beemdweg 10 

5705 BJ Helmond 

Uw Reactie
Uw Reactie