Fietsenstallingen

Gaat u op de fiets naar het centrum van Helmond? Bekijk hier waar u uw fiets veilig kunt stallen.

Beheerde fietsenstallingen

Hieronder vindt u een overzicht van de beheerde fietsenstallingen in het centrum van Helmond. Op deze locaties is overdag een beheerder aanwezig. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de fietsenstalling (o.a. openingstijden en tarieven).

Doorneind Piet Blomplein SteenwegkwartierTraverse Station

Fietsenstalling Station Helmond Centraal

In het stationsgebied mogen fietsen alleen geparkeerd worden in de fietsenstalling van de NS. Om in de stalling te komen is een OV-chipkaart van NS nodig. Bij de handhavers komen regelmatig meldingen binnen van hinderlijk gestalde fietsen bij het station die de doorgang versperren, de nooduitgang van een nabijgelegen gebouw blokkeren en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Daarom halen we de fout geparkeerde fietsen weg.

Tips voor wanneer u uw fiets bij het station parkeert

  • Vertrek op tijd van huis en vergeet je OV-chipkaart niet.
  • Let op de borden in de stalling die aangeven waar plaats is.
  • De meeste kans op een plek is in het bovenste rek van de fietsenstalling.

Fiets kwijt?

We vinden het belangrijk dat het centrum van Helmond veilig en overzichtelijk is voor iedereen. Daarom verwijderen we fietsen die niet juist gestald staan.

Bent u uw fiets op het station kwijtgeraakt? Als deze niet in de NS-stalling stond dan is er een grote kans dat deze nu op de gemeentewerf staat. In dat geval kunt u uw fiets op de gemeentewerf (Beemdweg 10 in Helmond) ophalen. Ook zogenaamde ‘zwerffietsen’ die we in de stad aantreffen, worden naar de gemeentewerf gebracht en kunnen daar worden opgehaald.

Alle fietsen die langer dan 3 maanden op de gemeentewerf staan, worden afgevoerd. Haal uw fiets dus op tijd op. 

Wat moet ik weten voordat ik mijn fiets ga ophalen op de gemeentewerf?

  • U kunt uw (brom)fiets alleen op afspraak ophalen.
  • Voor het ophalen van uw fiets betaalt u een vergoeding van 25 euro. Dit bedrag kunt u alleen met pin betalen.
  • U dient in het bezit te zijn van de juiste fietssleutel.

Wilt u een afspraak maken om uw (brom)fiets op te halen op de gemeentewerf?

Stuur dan een e-mail naar afgesleeptevoertuigen@helmond.nl en vermeld hierin uw contactgegevens (vergeet hierbij niet uw telefoonnummer door te geven). De medewerkers van de gemeentewerf nemen binnen enkele dagen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Wanneer zij u telefonisch niet kunnen bereiken dan ontvangt u een mail met daarin het tijdstip waarop u uw (brom)fiets kunt ophalen. 

Uw Reactie
Uw Reactie