Horeca

Een horecabedrijf moet aan een aantal verplichtingen voldoen voordat het de deuren kan openen. Het gaat niet alleen om gemeentelijke verplichtingen, maar ook om verplichtingen die door andere instanties worden vereist. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Als u een horecaonderneming wilt beginnen, denk dan aan de volgende zaken.

Horecazaak beginnen

Vergunningen en ontheffingen

Zorg tijdig voor de juiste vergunningen en ontheffingen. Als hulpmiddel kunt u het 'overzicht vergunningen en ontheffingen voor horecaondernemers' gebruiken.

Sluitingstijden

In Helmond mag alle horeca tot uiterlijk 03.00 uur open zijn. Er is geen verschil tussen zogenaamde natte horeca (cafés) of droge horeca (snackbars e.d.). Voor incidentele gevallen kan een ontheffing van deze sluitingstijd worden verleend.

Cameratoezicht

Delen van het Helmondse centrum worden bewaakt met camera's. Dit doen we om ons centrum veilig(er) te maken voor iedereen. De opgestelde camera's zijn aangesloten op monitoren in het politiebureau en kunnen van daar uit ook worden bediend. In het weekeinde worden de monitoren permanent bekeken. Omdat de camera's kunnen draaien en sterk kunnen inzoomen, kan men precies zien wat er gebeurt. Hij of zij kan dat direct doorgeven aan de politiemensen die daar in de buurt surveilleren. Zo kan er bij dreigende incidenten sneller dan voorheen worden gereageerd. Bovendien worden alle beelden opgeslagen zodat overtreders van de regels kunnen worden opgespoord.

Bescherming privacy bewoners

In de Helmondse uitgaansgebieden staan relatief veel woningen. Daarom is uitgebreid aandacht besteed aan de bescherming van de privacy van de mensen die daar wonen. Het camerasysteem is zodanig afgesteld dat er automatisch zwarte blokken in beeld komen zodra een woning van een particulier in beeld komt.

Contact

Helmi Reen – Horeca
+31(0)610577159
H.reen@helmond.nl

Lees ook

Uw Reactie
Uw Reactie