Speciaal voor kinderen tot 18 jaar

Op deze pagina treft u een overzicht met (financiële)regelingen speciaal voor kinderen tot 18 jaar.

Stichting Durf Jij?

Stichting Durf jij? organiseert regelmatig gezellige activiteiten om mensen/gezinnen met een laag inkomen een hart onder de riem te steken. Daarnaast verzorgen zij kinderfeestjes en helpen zij kinderkamers op te knappen.

Helmonds Kindpakket

Ieder kind verdient het om mee te doen. Daarom heeft gemeente Helmond een Kindpakket ingericht voor gezinnen met een laag inkomen. Met behulp van het Kindpakket kunnen ouders van kinderen tussen de 0 en 18 jaar financiële ondersteuning krijgen. Denk aan activiteiten in het kader van sport en cultuur, maar ook op het gebied van onderwijs. Zo kunnen deze kinderen net als hun leeftijdsgenootjes sporten, op muziekles, een fiets of laptop kopen voor school en mee op schoolkamp.

Stichting Mom2B

Als u door financiële problemen geen basisspullen kunt kopen voor uw baby, peuter of kleuter, dan kan Stichting Mom2B u helpen aan een basispakket. De stichting organiseert ook activiteiten, zoals spelletjesdagen en een sprookjesspeurtocht.

Stichting Speel je mee

Iedere verjaardag hoort een feestje te zijn! Stichting Speel je mee biedt ondersteuning bij het vieren van uw kinderverjaardagen voor kinderen t/m 12 jaar. Onder andere met cadeautje, feestpakket en een cadeautje voor een jarig vriendje/vriendinnetje. U heeft wel een doorverwijzing nodig van één van de volgende instanties: Stichting Leergeld Helmond, Super Sociaal, SMO of SaldoPlus.

Zwemvangnetregeling

Heeft u een of meerdere kinderen in groep 6, 7 of 8 van de basisschool en hebben zij nog geen zwemdiploma A? Dan kunt u uw kinderen tegen een lager tarief toch hun zwemdiploma laten halen.

Uw Reactie
Uw Reactie