Speciaal voor kinderen tot 18 jaar

Op deze pagina treft u een overzicht met (financiële)regelingen speciaal voor kinderen tot 18 jaar.

Stichting Durf Jij?

Stichting Durf jij? organiseert regelmatig gezellige activiteiten om mensen/gezinnen met een laag inkomen een hart onder de riem te steken. Daarnaast verzorgen zij kinderfeestjes en helpen zij kinderkamers op te knappen.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 0 - 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die hierdoor niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

Stichting Mom2B

Als u door financiële problemen geen basisspullen kunt kopen voor uw baby, peuter of kleuter, dan kan Stichting Mom2B u helpen aan een basispakket. De stichting organiseert ook activiteiten, zoals spelletjesdagen en een sprookjesspeurtocht.

Stichting Speel je mee

Iedere verjaardag hoort een feestje te zijn! Stichting Speel je mee biedt ondersteuning bij het vieren van uw kinderverjaardagen voor kinderen t/m 12 jaar. Onder andere met cadeautje, feestpakket en een cadeautje voor een jarig vriendje/vriendinnetje. U heeft wel een doorverwijzing nodig van één van de volgende instanties: Stichting Leergeld Helmond, Super Sociaal, SMO of SaldoPlus.

Zwemvangnetregeling

Heeft u een of meerdere kinderen in groep 6, 7 of 8 van de basisschool en hebben zij nog geen zwemdiploma A? Dan kunt u uw kinderen tegen een lager tarief toch hun zwemdiploma laten halen.