Vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Ons bezoekadres is per 9 april 2024: Weg op den Heuvel 35, 5701 NV Helmond. Het postadres blijft: Gemeente Helmond, postbus 950, 5700 AZ Helmond.

Veel producten kunt u online aanvragen, zonder afspraak in het Huis voor de Stad. Bekijk het overzicht online aan te vragen producten.

Toch langskomen? Maak hier online uw afspraak of bel 14 0492 (zonder kengetal).

Nee, vanaf 9 april 2024 zijn al onze kerntaken te vinden op één plek in het nieuwe Huis voor de Stad. Dat betekent dat u voor het ophalen van paspoorten, rijbewijzen, maar ook voor onder meer zorgafspraken op deze locatie terecht kunt.

Parkeren auto

Bezoekers kunnen bij hun bezoek aan het Huis voor de Stad parkeren op parkeerterrein Groenewoud, aan de westzijde van het Huis voor de Stad. Op Groenewoud zijn parkeerplekken gerealiseerd voor mindervalide bezoekers.

Op parkeerterrein Groenewoud geldt betaald parkeren van:

  • maandag tot en met donderdag tussen 08.00 en 19.00 uur;
  • vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur;
  • zaterdag tussen 08.00 en 19.00 uur;
  • zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Lees meer over parkeren op parkeerterrein Groenewoud.

Fietsenstalling

Aan de oostzijde (parkzijde) van het Huis voor de Stad staan fietsenrekken.

Het Huis voor de Stad kent de volgende openingstijden:

  • maandag van 08.00 uur tot en met 19.00 uur;
  • dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Gedurende onze normale dienstverlening en openingstijden is dit niet mogelijk. 

Tijdens reguliere openingstijden van het Huis voor de Stad is het alleen mogelijk om een kijkje te nemen in de centrale hal. Of woon een van de raadsvergaderingen in het Huis voor de Stad bij. Deze zijn openbaar toegankelijk en geven de gelegenheid om een kijkje te nemen in het Huis voor de Stad en in de raadzaal.

  • Voor de Zandstraat geldt dat de huurovereenkomst die wij hebben stopt. De medewerkers worden gehuisvest in het nieuwe Huis voor de Stad.
  • 't Cour is inmiddels verkocht voor het deel waar wij op dit moment zijn gehuisvest. Hier komen onder andere woningen met groene gevels.
  • Het deel van Boscotondo waar wij zijn gehuisvest is ook verkocht. Hier komt een broedplaats voor lokale ondernemers in Helmond.

Leveringen voor het Huis voor de Stad kunnen aan de kant van parkeerterrein Groenewoud aangemeld worden bij de expeditie. Daar helpt een van onze medewerkers u verder met het in ontvangst nemen van de levering.

Uw Reactie
Uw Reactie