In de functie van coördinator crisisbeheersing en openbare veiligheid draag jij bij aan het vergroten van de weerbaarheid en veerkracht van Helmond bij (dreigende) crises. Samen met je collega’s werk je aan een professionele crisisorganisatie die snel en effectief reageert wanneer het er echt op aankomt.
Wat ga je doen?
Als coördinator crisisbeheersing en openbare veiligheid ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, coördinatie en uitvoering van crisisbeheersingsactiviteiten. De (lokale) crisisorganisatie is volop in ontwikkeling op basis van de nieuwe indeling van de organisatie. Je gaat echt werken aan het bouwen van een nieuwe crisisorganisatie. Jij zorgt ervoor dat we als gemeente snel kunnen schakelen en adequaat reageren op situaties die impact kunnen hebben op onze inwoners, bedrijven en organisaties.
Jij:
Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.
Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.
Goed om te weten:
Je komt terecht binnen de afdeling Veiligheid & Naleving in team Openbare Orde en Veiligheid, een team van ongeveer 20 collega's. Het is een hecht en enthousiast team waar samenwerken centraal staat. Het is een team dat veel samenwerkt met partners binnen de Peel, want veiligheid houdt zich natuurlijk niet aan stadsgrenzen. Dit zijn de andere Peelgemeenten, maar ook politie, het Openbaar Ministerie, de brandweer, Veiligheidsregio, het Zorg- en Veiligheidshuis en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum. Daarnaast werken we ook samen met zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners zoals woningcorporaties, ondernemersverenigingen, de industrie en kennispartners. Een mooi netwerk dus om samen de krachten mee te bundelen en te kunnen voldoen aan onze brede veiligheidsaanpak. Deze brede veiligheidsaanpak is vastgelegd in het Masterplan Veiligheid 2023-2026. Binnen deze aanpak zijn de komende jaren wel drie accenten benoemd, namelijk ondermijning, risicojongeren en gedigitaliseerde criminaliteit.
De ideale coördinator crisisbeheersing voorziet het bestuur en de organisatie gevraagd én ongevraagd van advies over crisisbeheersingsvraagstukken. Je staat stevig in je schoenen, neemt waar nodig de leiding in stressvolle en complexe situaties en je weet hierin overzicht en structuur aan te brengen.
Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en weet op een inspirerende manier samen te werken met collega’s en ketenpartners. Dankzij je analytisch vermogen maak je complexe vraagstukken overzichtelijk en draag je actief verbeteringen aan.
Je bent flexibel, hebt doorzettingsvermogen en een oplossingsgerichte mindset. Je kunt omgaan met weerstand en uiteenlopende visies, blijft rustig onder druk en behoudt het overzicht, ook in chaotische omstandigheden.
Een aantal randvoorwaarden:
Herken je jezelf in de vacaturetekst en wil je een nieuwe uitdaging beginnen? Solliciteer dan gemakkelijk via de 'sollicitatiebutton'.
Heb je vragen over de functie of over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Lieke van Poppel, recruiter bij gemeente Helmond. Zij is te bereiken op: 0492-702350 of per mail via: recruitment@helmond.nl
Wij kijken uit naar je reactie!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.