Warande Digitaal

Digitale oplossingen om uw wijk nóg leefbaarder te maken

Nieuwe technologie kan de leefbaarheid in een wijk verbeteren. Dit is precies wat we met het project Warande Digitaal willen bereiken. In januari 2020 hebben we samen met de TU Eindhoven aan bewoners, bedrijven en instellingen in de wijk Warande gevraagd naar hun wensen en behoeften als het gaat om de leefbaarheid. We hebben deze informatie vertaald in drie concrete acties waarbij nieuwe technologie ons kan helpen. We maken hiervoor gebruik van het glasvezelnetwerk dat in 2020 is aangelegd. Alle acties pakken we samen met u als inwoner van de wijk op.

Denkt u mee over één van de volgende ideeën?

Bent u inwoner van de wijk Warande, dan nodigen we u uit om mee te denken over de volgende plannen om de leefbaarheid in uw wijk te vergroten. 

  • Energie delen: om het energieverbruik in de wijk duurzamer te maken, gaan we kijken wat er mogelijk is om onderling energie te delen. Daarvoor hebben we een aantal enthousiaste inwoners nodig én een paar slimme energiemeters. Lijkt het u leuk om aan dit project mee te doen? Meld u dan aan via digitalestad@helmond.nl. Wilt u meedoen, maar heeft u nog geen slimme meter? Geen punt, bij deelname krijgt u er één van Enexis.
  • Veilig verkeer: om de verkeersveiligheid bij de Wilhelminaschool te verbeteren hangen we 12 bewegingssensoren op in de openbare ruimte rondom de school. Hiermee krijgen we meer inzicht in de verkeersstromen en de snelheid van het verkeer. Ook meten we op twee punten de luchtkwaliteit en het geluid. Denk mee over welke maatregelen we hierna kunnen nemen. Zo maken we uw wijk nog veiliger.
  • Groenbeheer: de wijk Warande staat bekend om haar groene karakter. Om het gemeentelijk groenonderhoud beter en sneller aan te pakken, werken we met een slimme camera die onkruid tussen de bestrating ontdekt. Zo kunnen we het groen in de Warande beter beheren en profiteert u van een mooie groene wijk. Laat ons weten hoe en waar we deze camera het beste kunnen inzetten.

Vragen? Ideeën? 

Neem contact op met programma Digitale Stad Helmond via digitalestad@helmond.nl of via telefoonnummer 14 0492. 

Uw Reactie
Uw Reactie