2023

 • Alexander Meijer benoemd tot interim-gemeentesecretaris Helmond

  donderdag 14 december 2023
  Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag besloten Alexander Meijer te benoemen tot interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij start op 8 januari a.s. De functie is vacant gekomen door het aanstaande vertrek van Erik de Ruiter, die regiodirecteur Zuidoost-Nederland wordt bij het Leger des Heils.

 • Nieuwe jongerenburgemeester Lars Sijbers

  dinsdag 18 juli 2023
  Lars Sijbers (16 jaar) is op 11 juli 2023 officieel geïnstalleerd als nieuwe Jongerenburgemeester van Helmond tijdens de raadsvergadering. Hij wordt dé ambassadeur van jongeren in de stad. In die rol ondersteunt hij burgemeester Blanksma bij onder meer de jaarlijkse Dodenherdenking, de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de jeugdlintjes. Daarnaast wordt hij ook voorzitter van het nieuwe Jongerenparlement.

 • Voorjaarsnota 2023 aangeboden aan gemeenteraad: Een sterker Helmond voor iedereen

  dinsdag 13 juni 2023
  Op dinsdag 13 juni is de voorjaarsnota aangeboden aan de gemeenteraad. Deze wordt op 6 juli behandeld. Daarbij worden met elkaar de ambities en de financiële overwegingen besproken, die richting geven voor de programmabegroting 2024-2027 later dit jaar. In de nieuwe bestuursperiode, nu een jaar geleden gestart, is ‘Een sterker Helmond voor iedereen’ als leidend motto gekozen. Daarbij streven we naar een inclusieve, duurzame en levendige stad voor iedereen.

Uw Reactie
Uw Reactie