Nieuws

 • Hooravond over de Voorjaarsnota 2024: De gemeenteraad hoort graag uw mening

  dinsdag 28 mei 2024
  De gemeenteraad houdt dinsdag 11 juni een hooravond over de Voorjaarsnota. De Voorjaarsnota geeft een vooruitblik op de begroting voor 2025. Aan de hand van ontwikkelingen in beleid en budget worden de grote lijnen geschetst van de inkomsten en uitgaven van de gemeente voor volgend jaar. Wat vindt u van de plannen die in de Voorjaarsnota staan? De gemeenteraad hoort graag uw mening. Laat deze horen tijdens de hooravond op dinsdag 11 juni om 18.30 uur in het Huis voor de Stad (Weg op den Heuvel 35). Graag vooraf aanmelden als u wilt inspreken

 • Wethouder Dortmans kondigt vertrek aan: “Tijd voor een andere wending”

  donderdag 14 maart 2024
  Cathalijne Dortmans stopt per 1 juli aanstaande als wethouder van de gemeente Helmond. Dortmans, die onder andere verantwoordelijk is voor jeugd, onderwijs en gezondheid, vindt het na zes jaar tijd voor iets anders.

 • Alexander Meijer benoemd tot interim-gemeentesecretaris Helmond

  donderdag 14 december 2023
  Het college van B&W heeft afgelopen dinsdag besloten Alexander Meijer te benoemen tot interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij start op 8 januari a.s. De functie is vacant gekomen door het aanstaande vertrek van Erik de Ruiter, die regiodirecteur Zuidoost-Nederland wordt bij het Leger des Heils.

 • Nieuwe jongerenburgemeester Lars Sijbers

  dinsdag 18 juli 2023
  Lars Sijbers (16 jaar) is op 11 juli 2023 officieel geïnstalleerd als nieuwe Jongerenburgemeester van Helmond tijdens de raadsvergadering. Hij wordt dé ambassadeur van jongeren in de stad. In die rol ondersteunt hij burgemeester Blanksma bij onder meer de jaarlijkse Dodenherdenking, de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de jeugdlintjes. Daarnaast wordt hij ook voorzitter van het nieuwe Jongerenparlement.

 • Helmonds college presenteert begroting 2023-2026

  donderdag 6 oktober 2022
  Problemen van nú oplossen, maar wel op een manier die leidt tot structurele verbeteringen waar we ook richting 2040 de vruchten van plukken. Dat is de rode draad van de begroting die het college van B&W heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Nieuwe en aangescherpte prioriteiten uit het Ambitieakkoord zijn in deze begroting verder uitgewerkt. Tegelijkertijd stelt het college voor om op korte termijn Helmonders te ondersteunen die het hardst worden getroffen door de huidige prijsstijgingen. Dat gebeurt via een Koopkrachtfonds van ongeveer 10 miljoen euro. Aan de precieze invulling daarvan wordt volop gewerkt.

Uw Reactie
Uw Reactie