Nieuws

 • Jaarrekening 2021 op woensdag 15 juni aangeboden aan de gemeenteraad

  donderdag 16 juni 2022
  De Jaarrekening 2021 is op woensdag 15 juni aangeboden aan de gemeenteraad. Hiermee wordt een overzicht gegeven van de inkomsten en uitgaven die in 2021 door de gemeente zijn gedaan. Dit is de laatste Jaarrekening van dit college. Er is veel werk verzet in het afgelopen jaar en met de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de inflatie die voelbaar werd, moest er een tandje bij. Ondanks dat, sluiten we het jaar 2021 af met een positief resultaat van € 18,9 miljoen euro. Waarvan € 7,6 miljoen nodig is voor lopende zaken die in 2022 zullen worden afgerond. € 5,2 miljoen moet nog worden doorgezet naar de Peelgemeenten voor een uitkering van centrummiddelen Beschermd Wonen die door Helmond zijn ontvangen. Uiteindelijk blijft er een positief saldo over van € 6,1 miljoen.

 • Ambitieakkoord gepresenteerd: “Een sterker Helmond voor iedereen”

  vrijdag 3 juni 2022
  Vrijdagmorgen 3 juni hebben de zeven formerende partijen in Helmond hun ambitieakkoord gepresenteerd. “We willen Helmond sterker maken, maar dan wel voor iedereen!”, aldus Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks) die het voortouw had in de coalitiegesprekken. Het akkoord wordt woensdagavond 15 juni besproken in de gemeenteraad.

 • Laat u informeren over duurzaamheid en de energietransitie

  donderdag 2 juni 2022
  Duurzaamheid en de energietransitie. Het zijn ondertussen geen onbekende begrippen meer. De laatste jaren zijn het twee heel belangrijke thema’s geworden. In de overheid, het bedrijfsleven maar ook bij de mensen thuis. Want: wat komt er eigenlijk op ons af? Voor welke uitdagingen staan we? En welke bijdrage kunnen we leveren aan een duurzamer Helmond? Tijdens de podiumbijeenkomst op dinsdag 14 juni gaan we hier dieper op in en laten we ons graag informeren over het thema ‘Duurzaamheid en de Energietransitie’. Ook u bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!

 • Reactie college van B&W van Helmond op oorlog Oekraïne

  dinsdag 1 maart 2022
  Vol ongeloof volgen wij de ontwikkelingen in Oekraïne. Het voelt zo onwerkelijk: hier voelen we ons na een zware coronaperiode weer vrij en opgelucht. Maar op slechts 2.000 kilometer afstand woedt een oorlog in ons eigen Europa.

 • Vrouwendag in de gemeenteraad Helmond

  donderdag 24 februari 2022
  Op zondag 6 maart van 13:00 uur – 15:00 uur organiseren de vrouwen van de gemeenteraad Helmond een rondleiding in de raadzaal van Helmond. Om 13:30 uur vindt een debat plaats tussen de raadsvrouwen. De vrouwelijke bezoekers mogen plaats nemen in de stoel van de burgemeester en van zich laten horen tijdens het debat. Vervolgens krijgen de bezoekers om 14:00 uur een rondleiding en kan je in gesprek met een vrouwelijk raadslid in hun eigen fractiekamer. Aanmelden vooraf is niet nodig, alle vrouwen zijn welkom.

Uw Reactie
Uw Reactie