2022

 • Ambitieakkoord gepresenteerd: “Een sterker Helmond voor iedereen”

  vrijdag 3 juni 2022
  Vrijdagmorgen 3 juni hebben de zeven formerende partijen in Helmond hun ambitieakkoord gepresenteerd. “We willen Helmond sterker maken, maar dan wel voor iedereen!”, aldus Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks) die het voortouw had in de coalitiegesprekken. Het akkoord wordt woensdagavond 15 juni besproken in de gemeenteraad.

 • Laat u informeren over duurzaamheid en de energietransitie

  donderdag 2 juni 2022
  Duurzaamheid en de energietransitie. Het zijn ondertussen geen onbekende begrippen meer. De laatste jaren zijn het twee heel belangrijke thema’s geworden. In de overheid, het bedrijfsleven maar ook bij de mensen thuis. Want: wat komt er eigenlijk op ons af? Voor welke uitdagingen staan we? En welke bijdrage kunnen we leveren aan een duurzamer Helmond? Tijdens de podiumbijeenkomst op dinsdag 14 juni gaan we hier dieper op in en laten we ons graag informeren over het thema ‘Duurzaamheid en de Energietransitie’. Ook u bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!

 • Reactie college van B&W van Helmond op oorlog Oekraïne

  dinsdag 1 maart 2022
  Vol ongeloof volgen wij de ontwikkelingen in Oekraïne. Het voelt zo onwerkelijk: hier voelen we ons na een zware coronaperiode weer vrij en opgelucht. Maar op slechts 2.000 kilometer afstand woedt een oorlog in ons eigen Europa.

 • Vrouwendag in de gemeenteraad Helmond

  donderdag 24 februari 2022
  Op zondag 6 maart van 13:00 uur – 15:00 uur organiseren de vrouwen van de gemeenteraad Helmond een rondleiding in de raadzaal van Helmond. Om 13:30 uur vindt een debat plaats tussen de raadsvrouwen. De vrouwelijke bezoekers mogen plaats nemen in de stoel van de burgemeester en van zich laten horen tijdens het debat. Vervolgens krijgen de bezoekers om 14:00 uur een rondleiding en kan je in gesprek met een vrouwelijk raadslid in hun eigen fractiekamer. Aanmelden vooraf is niet nodig, alle vrouwen zijn welkom.

 • Griffier Helmond draagt stokje over

  donderdag 20 januari 2022
  Jan Jaspers neemt half juli 2022 afscheid als griffier van de gemeenteraad van Helmond. Hij heeft deze functie dan 20 jaar vervuld.

Uw Reactie
Uw Reactie